AcasăPoliticaDeși îi este rău, României îi merge bine

Deși îi este rău, României îi merge bine

Au sărit prețurile în aer? Ce cumpărai în urmă cu o lună cu zece lei acum te scotocești în buzunar după încă șapte ca să poți cumpăra măcar jumătate? Nu vă mai văicăriți, că nu aveți dreptate. O duc rău pensionarii și o vor duce și mai rău? „Nu! Pensiile au fost majorate și fiecare pensionar va putea să verifice pe fluturașul de pensie că i-a crescut pensia.” Sunt cuvintele lui Klaus Iohannis, la ultima conferință de presă. Vorbele lui și majorările nu acoperă nici măcar rata inflației. Sunt nevoiți românii să plece din nou la muncă în străinătate și acolo să se îmbolnăvească sau să îi îmbolnăvească pe alții? „Mă aștept la o mult mai bună protecție pentru românii noștri care merg la muncă în altă parte”, a zis același Iohannis. Despre nevoia și blatul plecării nicio vorbă.

Când a zis că mărește pensiile a zis

Dacă ar fi fost întrebat ce măsuri a luat Guvernul pentru a-i stimula pe români să muncească în țară, cred că ar fi răspuns că e senin afară și ne putem bucura de o toamnă  frumoasă. Ar fi nevoie de 168.000 de tablete pentru copiii care provin din familii defavorizate, căci școala începe peste două săptămâni și ei încă nu au primit ajutorul promis. „E clar – copiii, în special în mediile defavorizate, au nevoie de acest sprijin din partea statului”, a răspuns Klaus Iohannis. Ce a răspuns? Nimic. S-a angajat Guvernul la vreun termen de soluționare? „Aștept cu mare interes și eu”, a răspuns, din nou, președintele.

A găsit soluția

Din întrebările care i se adresează rezultă o stare de îngrijorare generală. Suntem săraci, nu ne mai ajung banii, în țară nu se mai găsește de muncă și școala, cândva privită cu bucurie, acum a ajuns o năpastă. Din răspunsurile lui Iohannis reiese însă că e bine. Ce-o fi bine, când dincolo de zidurile Cotroceniului necazurile îi pocnesc pe români în moalele capului? Chiar și el s-a arătat îngrijorat de numărul tot mai mare de îmbolnăviri. Ca să vezi! De la zi la alta tot mai multe cazuri. Din spate, însă, forțează începerea școlii, fără ca măcar să fie asigurate măsuri coerente de protecție.

Prima lecție Ana are mere școala n are măști

Este o harababură totală, nimeni nu înțelege concret ce trebuie să facă, ce sarcini are și toți cei din vârful piramidei se spală pe mâini de răspundere. Iohannis spune că se lucrează intens la asta. La asta, care? La piramidă sau la spălatul pe mâini? Și cine lucrează? Tot guvernul acela care nu poate asigura măști de protecție pentru elevi și profesori? Sigur că se va găsi o soluție, spunea recent Iohannis. După câteva zile, a și găsit-o. Profesorii și elevii vor veni cu măștile pe care și le vor procura singuri, din resurse personale. Guvernul nu are bani să le pună la dispoziție echipamente de protecție. Poți spune că președintele nu a găsit calea de rezolvare? Nu. Deci e bine.

Nu se amestecă

E deranjat Iohannis de trasesimul politic? Sigur, fără discuție, dar el nu poate merge la vreun lider de partid și să îi impună pe cine să treacă pe listele electorale. „Aceasta este o decizie a partidului, dar atitudinea mea am făcut-o publică și o voi face publică și în continuare”, a ținut Iohannis să precizeze.

Dacă aveți probleme sunați la Poliție E lumina aprinsă

Ați înțeles? Ce? Că nici lui nu-i place, dar nu se poate amesteca? Înseamnă că nu ați înțeles nimic. Treaba lui este doar să-și facă publică atitudinea, în rest nu-l interesează ce fac partidele. Îi merge rău României din cauza traseismului politic? La această întrebare nu se poate da un răspuns, pentru că la Cotroceni nu se organizează conferințe de presă pe tema aceasta. Și apoi, ce răspuns să dea președintele? Poate doar că, după cum spuneam, afară e senin și ne putem bucura de o toamnă frumoasă.

Întrebați oriunde, nu la Cotroceni

Trebuie să ne îngrijoreze problema cu UDMR, care ar fi vrut să cadă la înțelegere cu PSD privind cedarea Ardealului? Cel mai bine ar fi să întrebăm la UDMR, a concluzionat Iohannis fără a face vreun enunț. Și tot așa, indiferent de situație.

Nu deranjați e revizie la cântare

Să întrebăm la Educație ce și cum va fi cu școala, să întrebăm la Justiție dacă sunt probleme de justiție, să întrebăm la Poliție dacă sunt chestiuni care privesc poliția. Numai la Cotroceni să nu întrebăm dacă sunt probleme cu România. De acolo vom primi un singur răspuns, că țării îi este bine cu Iohannis la conducere. Chiar dacă îi merge rău, începând cu măștile și terminând cu economia care gâfâie culcată pe burtă.

author avatar
Valentin Boeru
2.110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger