AcasăPoliticaDesființarea Secției Speciale tulbură apele în Coaliție. Barna demontează ideea UDMR: ”Acest...

Desființarea Secției Speciale tulbură apele în Coaliție. Barna demontează ideea UDMR: ”Acest amendament toxic prin care…”

Desființarea Secției Speciale tulbură apele în Coaliție. Barna demontează ideea UDMR: ”Acest amendament toxic prin care...”

Subiectul desființării Secției Speciale, cum mai este cunoscută în spațiul public secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), continuă să fie în atenția Coaliției.  

Iar vicepremierul Dan Barna a transmis un mesaj destul de clar în acest sens, luni, la finele unei ședințe a conducerii USR PLUS, respectiv a Biroului Național al formațiunii.

”Nu ne putem permite, ca stat, să transmitem acest mesaj de reformă ca şi glumă, prin care în loc să desfiinţăm SIIJ pur şi simplu schimbăm eticheta de pe uşă şi adresa de pe cartea de vizită şi mutăm o secţie specială dedicată tot magistraţilor o mutăm la Parchetul General. Este un lucru de neacceptat”, a declarat Barna, într-o conferință de presă.

Mai mult, făcând trimitere tot la amendamentul UDMR, Barna a mai țunut să puncteze următoarele aspecte: ”Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic prin care mutăm SIIJ la Parchetul General, dar rămâne tot o Secţie specială dedicată magistraţilor este de neacceptat şi atâta timp cât nu găsim în Coaliţie o soluţie, o sesiune extraordinară este din punctul nostru de vedere prematură și nefuncţională”.

Ce răspuns a dat Cîțu unei întrebări-cheie pe acest subiect

Pe de altă parte, întrebat, luni, la finalul reuniunii Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România la care a participat, cu referire la recentele afirmații ale ministrului Justiției pe această temă, dacă se poate rupe Coaliția din cauza refuzului UDMR de a accepta forma venită de la Guvern în cazul SIIJ-ului, Florin Cîțu a răspuns că soluția trebuie găsită în cadrul Legislativului.

”Aceste lucruri trebuie discutate acum și soluția trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și Coaliția să găsească o soluție ca să trecem peste acest moment”, a susținut Florin Cîțu.

184 afisari

3 COMENTARII

  1. Cel mai usor ucizi.
    Cel mai greu e sa dai naștere domnul Julien viseaza la asta si stie ca da asa e.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger