AcasăPoliticaDeputat PSD, doctor de profesie, acuză o ”fractură de logică”: ”Toată Europa...

Deputat PSD, doctor de profesie, acuză o ”fractură de logică”: ”Toată Europa menţine restricţiile sau le înăspreşte, în timp ce România…”

Medicul-parlamentar a anunțat, pe 5 ianuarie, că a fost vaccinat antiCovid (sursa foto: Facebook/Aurel Nechita)

Un medic gălățean, ajuns în rândul deputaților din actualul Legislativ în urma alegerilor din decembrie anul trecut, aduce în discuție, în paralel, măsurile luate în România în contextul generat de pandemia de COVID-19 și cele anunțate la nivel european. Respectiv relaxarea versus înăsprirea lor. Totul, în contextul în care în capitală, de luni începând, se redeschid restaurantele, cafenelele, dar nu numai, în limita a 30% din capacitate.

Aurel Nechita și-a spus punctul de vedere pe această temă prin intermediul unui mesaj din care nu lipsesc întrebările, la adresa situației infectărilor, dar și a campaniei de vaccinare de la nivel autohton. ”Pe contrasens, cu toată viteza, înainte! Paradoxala pandemie – toată Europa menţine restricţiile sau le înăspreşte, în timp ce România se relaxează deschizând restaurantele, păcănelele şi cinematografele.

În condițiile în care testele Real time PCR au scăzut la nivelul întregii țării la mai puțin de jumătate, iar populația utilizează din ce în ce mai mult testele rapide, avem azi o imagine exactă a infectărilor?

Se vaccinează toată lumea în cadrul campaniei actuale? Sau pe platforme „încap” doar cei care sunt în limita numărului de vaccinuri achiziționate?”, notează Nechita, luni, pe pagina sa de Facebook.

”Ca şi cum un supermarket închide şi dă cu var fix de Sărbători”

Deputatul social-democrat aduce în atenție obiectivul enunțat în câteva rânduri deja de către premierul Florin Cîțu, referitor la vaccinarea unui numpr de peste 10 milioane de români, până în a noua lună a acestui an. ”Guvernanții au promis națiunii că până în septembrie vor fi vaccinați 10 milioane și jumătate de români. Dar calculul matematic demonstrează ca acest lucru ar fi posibil dacă vaccinăm în jur de 300.000 pe săptămână, nu 100.000, cum se întâmplă acum.

În România nu vorbim, ca în restul Europei, despre faptul că scade numărul de vaccinuri, deoarece, brusc, în plină pandemie, furnizorul Pfizer „se extinde”, ca şi cum un supermarket închide şi dă cu var fix de Sărbători”, susține Nechita.

Deputat: Nu putem să nu observăm URIAȘA fractură de logică

Parlamentarul face referire și subiectul redeschiderii școlilor, în contextul declarațiilor venite pe această temă chiar de la Cotroceni. ”Abordarea asupra pandemiei începe să aibă aspect de glumă, în contextul în care președintele pretinde că pe 8 februarie îşi doreşte să redeschidă în siguranță şcolile. Nu putem să nu observăm URIAȘA fractură de logică: adică restaurantele, cafenelele și jocurile de noroc au prioritate în fața Educației, care rămâne bine-mersi pe online, chiar dacă națiunea se relaxează oficial?

Sunt acestea date capabile să justifice optimismul guvernamental, dându-se pe loc repaus la pandemie? Sau noua tulpină britanică a coronavirusului este bau-bau-ul Europei, dar România, specialistă în politica struţului, dă cu var?

“Autostrada” pe care circulă restricțiile europene conduce spre încheierea pandemiei, doar că realitatea românească seamănă cu bancul cu nebunul care circulă pe contrasens și se miră că toată lumea vine din față”, conchide Aurel Nechita.

387 afisari

3 COMENTARII

  1. Si dosul ca si capul are 2 emisfere, noi Liberalii dosul il folosim mai des , mai ales la analize economice si sanitare

    Toate se datoresc gandirii cu dosul a „eminentelor sumbre ” din Guvernul Citzu Matzu

  2. Și acest psdist e de teapa lu ciuciuciolacu,stanescu, manda, grindeanu,tudose! Sa nu credeti ca toți psdiști ar fi oameni deștepții! Mare parte din ei sint politruci foști PCRiști de 2 bani! Adica ce ar trebuii sa închidem ROMÂNIA daca rata infectiei scade vertiginos, că așa vor unii sclerozați și idioți utili? Nu vedeti ca economia sa dus în cap?? HORECA E -N MOARTE CLINICA? Micile afaceri la fel? Pe voi ăștia din medicina-f.f.fmulți incapabili!- de v-a facut Dragnia salarii mai mari ca in ITALIA și Spania vă doare-n cur! Vine ziua de salariu intra banu pe card! Noi restu nefiind la stat ce facem? sa emigram în masă? Taceți dreacu din gura proștilor!

    • Bașină, ce-o sa mori prin exlozie cand, in mod firesc, peste 2 saptamâni se umple basina cu pozitivi iar școala o sa rămână tot închisă ! Adica aia pe care-i lingi tu in cur de aproape un an de zile închid tot sau aproape tot, cand tot restul Europei mai dădea drumul la frânghie si Vice-versa … nu-ti mai explic ca tot nu înțelegi nimic tot asa cum șleahta ta de cretini in frunte cu iohan, orban, cîț @co oricum nu întreg nimic !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger