AcasăPoliticaDepune PSD-ul, până la urmă, moțiune de cenzură? Ce așteaptă social-democrații. Ciolacu:...

Depune PSD-ul, până la urmă, moțiune de cenzură? Ce așteaptă social-democrații. Ciolacu: ”Nu pot să risc să…” – VIDEO

Depune PSD-ul, până la urmă, moțiune de cenzură? Ce așteaptă social-democrații. Ciolacu: ”Nu pot să risc să...” - VIDEO (foto: facebook)

Social-democrații stau cu ochii pe situația de la nivelul Coaliției, așteptând rezultatul noii runde de discuții programate pentru marți, pentru a vedea ce pas fac în privința intenției de a depune o moțiune de cenzură la adresa Guvernului, știute fiind tensiunile generate la nivelul USR PLUS de revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, dispusă de actualul premier.

”Vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune”, a dat asigurări Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR.

În tot acest context, liderul principalei formațiuni de Opoziție a amintit de faptul că până să fie înlăturat din executivul Cîțu, Vlad Voiculescu fusese vizat de o a doua moțiune simplă venită din direcția PSD-ului, în actuala sesiune parlamentară. ”În interiorul partidului am luat decizia că vom depune o moțiune simplă, din nou, împotriva ministrului Sănătății. S-a dovedit o decizie bună. Nici nu s-a mai ajuns la votul moțiunii, pentru că domnul Vlad Voiculescu a fost demis. S-a pus o presiune publică, inclusiv din partea Opoziției, care a dus la îndepărtarea celui mai catastrofal ministru al Sănătății postdecembrist”, a susținut Ciolacu.

Liderul PSD: Poate Barna anunță că ies din Coaliție

Așadar, social-democrații așteaptă să afle ce decid cei de la USR PLUS, în cadrul discuțiilor de la nivelul Coaliției, pentru a vedea dacă ar mai avea rost o moțiune de cenzură la momentul de față, în eventualitatea unei decizii drastice de la nivelul taberei conduse de către Dan Barna și Dacian Cioloș.

”Toată lumea e îngrijorată. Toată lumea dorește să plece acest guvern, mai puțin ei. (…) Dacă mă refer la partea tehnică – eu astăzi anunț o moțiune de cenzură. Poate mâine (marți) dl. Barna anunță că ies din Coaliție. Eu am un singur glonț, un singur instrument pe sesiune. Această moțiune de cenzură pe care aș depune-o mâine nu se mai discută, pentru că nu mai are temei. (…) Nu mizez pe nimic, eu mă uit (…) la circul lor. (…) Eu nu pot să risc să folosesc acest instrument acum, când există încă probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare”, a mai declarat liderul PSD.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger