AcasăPoliticaDemisionează Cîțu dacă va pierde cursa pentru șefia PNL? Ce spune premierul...

Demisionează Cîțu dacă va pierde cursa pentru șefia PNL? Ce spune premierul – VIDEO

Șeful Guvernului a dat un prim răspuns ”provocării” venite recent chiar de la actualul lider al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, contracandidatul său în cursa pentru prima funcție în cadrul PNL-ului, la congresul din septembrie.

Concret, Florin Cîțu a fost întrebat dacă va demisiona, în cazul în care va pierde cursa pentru șefia acestei formațiuni politice. Răspunsul premierului nu a fost, însă, unul edificator.

”Eu sunt aici în cursă pentru președintele PNL, despre acest lucru discutăm, celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună”, a declarat Florin Cîțu.

Replica premierului: Pare mai mult o declarație a PSD decât a președintelui PNL

Mai mult, premierul s-a ferit să comenteze prea mult pe marginea nemulțumirilor exprimate de către actualul lider al PNL-ului privind campania de vaccinare, dar și pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență – în privința faptului că România nu se află printre primele 16 țări pentru care a fost aprobat acest PNRR.

”Nu am văzut, (…) pare o retorică PSD. (…) Pare mai mult o declarație a PSD decât a președintelui PNL”, a replicat Cîțu, marți, 9 august, întrebat despre recentele declarații ale lui Ludovic Orban pe aceste două subiecte.

Întrebarea privind eventualitatea unei demisii i-a fost adresată după ce luni seară, Ludovic Orban a anunțat că e gata să plece din fotoliul de președinte al Camerei Deputaților, în cazul în care pierde alegerile interne din PNL, dând de înțeles că și actualul premier ar trebui să facă același lucru – VEZI AICI.

”Eu, dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. (…) Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL pierde competiţia, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă, în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă?”, a declarat Orban.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger