AcasăPoliticaDemisie la vârful PNL: unul dintre liderii liberali pleacă din partid după...

Demisie la vârful PNL: unul dintre liderii liberali pleacă din partid după 23 de ani

pnlDemisie la vârful PNL: unul dintre liderii liberali pleacă din partid după 23 de ani

Demisie răsunătoare în PNL. Vicepreşedintele PNL Bihor, medicul Sebastian Lascu, şi-a anunţat marţi demisia din partid.

Motivele pe care le enumeră el sunt multiple, inclusiv nemulţumirea că Adrian Hatos, înscris în PNL chiar la alegerile parlamentare, a fost preferat de PNL Bihor şi pus pe un loc „semieligibil”, devenind apoi senator al României.

„Azi, după 23 de ani de activitate în PNL şi după ce am încheiat mandatul de 4 ani în care am fost vicepreşedinte PNL Bihor şi prim-vicepreşedinte PNL Oradea, mi-am depus demisia din PNL”, a anunţat pe Facebook Sebastian Lascu, un liberal care a deţinut inclusiv mandate de consilier local și de consilier judeţean din partea formațiunii.

Motivul pentru care a demisionat

Lascu a declarat că este nemulţumit că în PNL Bihor nu s-a reuşit punerea meritocraţiei pe primul loc. Un exemplu care l-a nemulţumit a fost acela când sociologul Adrian Hatos – deşi Lascu nu-i specifică numele – a fost votat în filială, la propunerea lui Bolojan, al doilea pe lista PNL Bihor pentru funcţia de senator al României, pe care a şi obţinut-o, deşi nici măcar nu fusese membru de partid.

„Consider că nu am reusit să punem meritocraţia pe primul loc în PNL, ci am pus norocul… Şi de aceea unii ajung senatori în ziua în care s-au înscris în PNL, nu în urma unei activităţi graduale bazate pe muncă, idei şi proiecte… ci ajung senatori că au noroc! Momentul retragerii mele trebuia să fie momentul când a fost preferat în cursa internă pentru senat, pentru un loc semieligibil la acel moment, o persoană nou înscrisă în PNL faţă de o persoană cu o vechime şi activitate incontestabilă.

Dar eu fiind membru PNL de 23 de ani şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene nu puteam să fac acest lucru, pentru a nu afecta imaginea PNL chiar atunci, la momentul alegerilor parlamentare. Am decis să îmi duc până la final mandatul de vicepreşedinte PNL Bihor şi prim-vicepreşedinte PNL Oradea”, explică Sebastian Lascu, pentru ebihoreanul.ro.

Sebastian Lascu era membru PNL din 1998. Acesta a deținut mai multe poziții politice: Vicepreședinte TNL Oradea, Președinte TNL Bihor, Membru BPL Oradea, Membru BPJ Bihor. În prezent, în urma ultimelor alegeri interne, a fost ales prin vot Prim-Vicepreședinte PNL Oradea și Vicepreședinte PNL Bihor.

author avatar
Andrei Ștefan
567 afisari

1 COMENTARIU

  1. Credeam ca l-a deranjat faptul ca meritocratia este la cosul de gunoi in PNL, in general si nu ca nu l-au pus pe el mot, pe un loc eligibil. Ciolanul este sloganul!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger