AcasăPoliticaDemisie după alegeri. Un fost europarlamentar părăsește partidul condus de Cioloș

Demisie după alegeri. Un fost europarlamentar părăsește partidul condus de Cioloș

Demisie după alegeri. Un fost europarlamentar părăsește partidul condus de Cioloș

Formațiunea condusă de către Dacian Cioloș rămâne fără un nume cunoscut, un anunț în acest sens fiind făcut la doar câteva zile, practic, după alegerile locale și în contextul începerii noului an universitar.

Cristian Preda și-a anunțat plecarea din PLUS, prin intermediul unui scurt mesaj postat pe o rețea de socializare, în care explică și motivele pentru care face un astfel de pas. Care, din câte precizează Preda, au legătură cu funcția pe care o ocupă în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București. ”Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid. Am fost ales decan al Fsp UB și mi s-a reproșat că sunt afiliat la Plus. Reproșul e îndreptățit”, anunță Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook.

Fostul europarlamentar a ales, așadar, să plece din partidul condus de către fostul premier Cioloș, nu înainte de a mai preciza un aspect considerat a fi important de menționat. ”Deși nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar și nici nu am impus o logică partizană administrării facultății, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituții de educație și – simultan – să fiu parte a unei organizații care-și propune să ia puterea. Cu atât mai puțin atunci când instituția respectivă e o facultate de științe politice. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloș”, a mai precizat Cristian Preda.

340 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger