AcasăPoliticaDemisie de răsunet în USR. Un fost ministru a părăsit partidul

Demisie de răsunet în USR. Un fost ministru a părăsit partidul

usrDemisie de răsunet în USR. Un fost ministru a părăsit partidul

Ciprian Teleman, fost ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, şi-a anunţat, sâmbătă, 28 mai, demisia din USR.

Acesta şi-a explicat, într-o postare, motivele demisiei din USR, la scurt timp după ce şi-a anunţat colegii, printr-un mesaj intern, despre decizia sa.

Ciprian Teleman a demisionat din USR

„Nu am vrut să fie public dar a devenit public. Mă retrag din USR. Aş vrea să spun care sunt motivele pentru a nu lăsa loc speculaţiilor. În acest moment USR are resursele necesare pentru a-şi urma linia politică şi fără contribuţia mea”, spune Teleman în postare.

El arată că a intrat în politică şi pentru a schimba imaginea politicianului într-una a decenţei şi a dedicării pentru interesul public.

„A fost primul mesaj pe care l-am transmis colegilor din MCID, că vreau să fim o instituţie care îşi serveşte clienţii. Nu cred în politica forţei, cred în cea a dialogului şi a consensului. Am contribuit la organizarea PLUS cu experienţa dobândită în activitatea profesională. Am pledat necondiţionat pentru fuziunea cu USR şi cred în continuare că exploatarea complementarităţii celor două partide ar fi generat o valoare mai mare.

Am înfiinţat un minister pentru următorii 20 de ani în condiţii politice complicate. Am lăsat două componente importante în PNRR, cea de digitalizare şi cea de internaţionalizare a cercetării, construite cu contribuţia unor oameni extraordinari cărora le rămân recunoscător. Nu am nicio ranchiună sau vreun resentiment. Dimpotrivă, apreciez calităţile colegilor cu care am fost în Guvern şi a multor colegi din USR PLUS. Am învăţat din sfaturile sau din criticile lor”, spune fostul ministru.

Ciprian Teleman îl urmează pe Dacian Cioloș

El mai afirmă: „Cred că politica are nevoie în continuare de resurse din afara ei”.

„Are nevoie de specialişti în politici publice, în reformarea administraţiei, în digitalizare, în justiţie, în sănătate. Are nevoie şi de voci vehemente care să semnaleze abuzurile. Experienţa pe care am acumulat-o rămâne disponibilă celor care vor propune proiecte coerente de modernizarea a României. Succes, USR, succes celor care cred în viitorul României!”, spune Teleman în finalul postării.

Ciprian Teleman a fost preşedinte al organizaţiei PLUS Ilfov, înainte de fuziunea cu USR. Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat surse apropiate fostului lider USR, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi, transmite News.ro.

Printre parlamentarii care îl vor urma cu siguranţă pe Dacian Cioloş se numără Andrei Lupu, care a şi anunţat public că ia în calcul plecarea din USR, Lorant Sas, Alin Prunean şi Cosmin Poteraş. Anca Dragu, promovată de Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al Senatului, e indecisă.

author avatar
Andreea Vlad
629 afisari

4 COMENTARII

    • Marile realizări ale lui Ciprian Teleman sunt cunoscute în întregul nostru sistem solar. Mare pierdere… Încă un reprezentant al străinătății aruncat la gunoi ca o măsea stricată.

  1. NISTE RAHATI CU IFOSE , CARE NE AU FACUT PRAF PNRR-UL , SISTEMUL MEDICAL, STRATEGIA DE DEZVOLTARE SI ALTELE….NISTE PANARAME, MAI PE SCURTATURA…..

Comments are closed.

Zenville