AcasăPoliticaDemers în Parlament. Se cere interzicerea vânzării către minori a băuturilor energizante...

Demers în Parlament. Se cere interzicerea vânzării către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice

(sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Președintele interimar al Camerei Deputaților a anunțat depunerea în Parlament a două proiecte de lege prin care se cere interzicerea comercializării către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice.

Deputatul PSD Afred Simonis a făcut anunțul marți, pe Facebook.

„Am depus în Parlament două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice”, a transmis Simonis.

Simonis: S-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli

Parlamentarul PSD inițiator al celor două proiecte de lege a venit și cu câteva explicații.

Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”, a scris Alfred Simonis.

Referitor la țigările electronice, social-democratul susține că proiectul de lege a prins contur în urma unor discuții avute cu mai mulți oameni din sistemul de învățământ. „Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare.”, a mai anunțat Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, în mesajul transmis marți.

author avatar
Andrei Coman