AcasăPoliticaDeclarații de ultimă oră! Premierul Ciucă, întrebat dacă România va livra arme...

Declarații de ultimă oră! Premierul Ciucă, întrebat dacă România va livra arme Ucrainei: „În funcţie de asta, vom lua o decizie” – VIDEO

Va livra România arme în Ucraina? Este o întrebare ce i-a fost adresată miercuri șefului Guvernului, în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a fost, recent, în vizită în Ucraina, având discuții cu președintele Volodimir Zelenski, dar și cu prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal.

„Am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecţie şi muniţie. În continuare analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie”, a declarat Ciucă, miercuri, 27 aprilie, de la sediul Executivului, întrebat dacă România va livra arme în Ucraina.

Ciucă: „Preocuparea principală în momentul de față este și cea economică”

Pe de altă parte, șeful Executivului a lăsat să se înțeleagă că o mare parte din timpul alocat discuțiilor de marți s-a axat pe latura economică și pe demersurile umanitare.

„Cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost cea legată despre demersurile economice și umanitare pe care România poate să le acorde.

În momentul de față, economia Ucrainei este foarte afectată. Exportul de produse cerealiere, de produse agro-alimentare reprezentau o contribuție importantă la PIB-ul Ucrainei. Reducându-se această dimensiune a exportului, preocuparea principală în momentul de față este și cea economică, dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face astfel încât să poată să facă față invaziei forțelor armatei Rusiei”, a ales să mai precizeze Nicolae Ciucă.

Premierul, alături de Ciolacu în Ucraina

Șeful Executivului român s-a aflat, marți, în Ucraina, într-o vizită de lucru la Kiev. Ciucă a mers în Ucraina împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Pe lângă întrevederile cu președintele Zelenski, cu premierul Shmyhal și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk, Ciucă a vizitat localitățile Borodianka și Irpin, din apropierea capitalei ucrainene.

Guvern: Ciucă a analizat împreună cu oficialii ucraineni noi posibilități de sprijin pentru Ucraina

În discuțiile cu oficialii ucraineni, prim-ministrul României a reiterat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și a prezentat măsurile de sprijin multidimensional pentru Ucraina și poporul ucrainean în contextul războiului, inclusiv pentru gestionarea celor peste 820 de mii de persoane refugiate care au trecut granița cu România. Premierul a evidențiat, astfel, numeroasele măsuri administrative adoptate încă de la începutul agresiunii ruse pentru permiterea accesului refugiaților ucraineni pe teritoriul național și asigurarea condițiilor necesare de protecție, precum crearea taberelor de refugiați, reglementarea accesului gratuit la servicii medicale, educaționale și de transport, precum și la piața muncii.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a remarcat atitudinea de extraordinară compasiune și solidaritate ale poporului român cu poporul ucrainean, reflectată și prin volumul consistent al ajutoarelor umanitare livrate în Ucraina. Premierul a subliniat că România și-a asumat și un rol de intermediar în transferul ajutoarelor internaționale către Ucraina, prin intermediul hub-ului umanitar înființat la Suceava la 9 martie 2022, care a fost tranzitat până acum de 32 de convoaie umanitare cu 163 de camioane.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a analizat împreună cu oficialii ucraineni noi posibilități de sprijin pentru Ucraina”, s-a transmis de la Guvern, prin intermediul unui comunicat, pe fondul vizitei premierului în Ucraina.

240 afisari

9 COMENTARII

  1. Păi ar fi indicat să le dăm vechiturile alea ruginite de avioane F-16 ca să-și facă ukrainienii niște puști mitralieră și niște scaune pliabile din ele dacă le-o mai fi rămas măcar o fabrică de armament care funcționează.

    • cred ca Romania se confrunta cu o Democratie deghizata in comunism crunt , CENZURA functioneaza corect aproape peste tot , ma mir ca se mai poate comenta pe national.ro fara sa fim blocati , in rest toate bune Coalitia face treaba buna , au vizitat Kievul si pe Zelensky , romanii sunt fericiti . Dulapul de Sibiu , nu se mai stie nimic , doarme , sau e la golf

  2. Despre soarta celor etnicilor romani din Ucraina, care au avut de suferit de pe urma politici de agresiune fiindu, le încălcate drepturi, nu ați discutat nimic dl premier, sau ei nu mai contează

  3. Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com

  4. Ciuca nu este preocupat de recuperarea banilor investiți de Romania la Combinatul de la Krivoirog.El pare că vrea să bage țară în război împotriva voinței poporului

  5. Sub nici o forma nu trebuie sa îi lăsăm pe trădătorii de țară de la conducere sa ne bage in război. Rușii au arme de care nu se poate apăra nimeni. Americanilor nu le pasă că ne măcelărim prin Europa.

  6. & Dacă băgați și voi un MEBO la MAPN puteam să avem și „Asociați Militară Bucii Bucii”, „Fondul de Recuperări și Refolosiri pentru Ucraina”, „Asociația de Târguri și Ospețe Militare Cazanul cu Fasole”, „Fondul Dobrogea de Sticle Fără Dop”, alte asociații și organizații militare, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger