AcasăPoliticaKlaus Iohannis: epoca PSD trebuie să se încheie

Klaus Iohannis: epoca PSD trebuie să se încheie

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut prima declarație după alegerile locale, care au avut loc duminică, 27 septembrie 2020.

Iată, declarația integrală:

„ Ieri au avut loc alegerile locale, în România, în condiții speciale, generate de epidemia Covid-19. Vreau să subliniez de la început că ceea ce am văzut în majoritatea secțiilor de vot a reprezentat o mobilizare exemplară.

Felicit autoritățile pentru că au facilitat procesul de vot fără probleme majore. Avem, astfel, un nou exemplu că atunci când autoritățile sunt responsabile, lucrurile funcționează bine.

Contribuția voastră, dragi români, face ca România să fie o democrație puternică. Am avut o prezență bună, într-o criză sanitară. Societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune.

Implicarea pentru viitorul nostru este cea care va transforma România în cea pe care ne-o dorim. În urma scrutinului, victoria aparține democrației românești.

Totodată, este o victorie a dreptei. S-a format o majoritate bună, iar PSD trece în opoziție. Este un val care a început la referendumul pe justiție de anul trecut, care a continuat cu europarlamentalele și prezidențialele.

Pentru PNL, este un scor istoric. Cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. Felicitări, sunteți cel mai mare partid din România!”, a spus președintele Iohannis.

Iohannis a spus că românii au votat pentru o direcție bună

„Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată că administrațiile locale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc. Pentru USR-PLUS este de asemenea un scor foarte bun. Felicitări! Ați dovedit că persevența și proiectele vă pot consolida ca partid. Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în administrația publică.

Este, de asemenea, și un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea și pe viitor a formațiunilor de dreapta, România are șansa să se modernizeze și să se dezvolte. Românii au votat pentru o direcție nouă.

Oamenii doresc lideri competenți care țin promisiuni și își asumă răspunderea. Administrația publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali precum transparență, integritate, profesionalism, pentru interesul public. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților.

Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor și interesul crescut pentru alegeri. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat încrederea alegătorilor sunt obligați să livreze o administrație locală eficientă, performantă, care să garanteze și să ofere prosperitate”, a mai spus președintele României.

De asemenea, în discursul său, Iohannis a afirmat că „epoca PSD trebuie să se încheie”

„Votul de ieri a reprezentat totodată și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței PSD. A pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni se credeau invincibili.

Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie. Victoria dreptei este una fără precedent, importantă, dar doar de etapă. Încurajez partidele să continue partidul pentru a oferi românilor încredere.

Dragi români, mai avem un pas. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică din Parlament va putea fi oprită prin vot.

Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat. Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele.

Printre acestea, este și modificarea legii pentru a asigura alegerile în două tururi, pentru o mai mare legitimitate.

Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate la alegerile de ieri, dar nu vor avea deloc o misiune ușoară, pentru că așteptările sunt foarte mari.

Îi îndemn, așadar, să își onoreze misiunile, pentru a demonstra că se află în mod real în slujba celor care i-au votat. În încheiere, fac un apel pentru o tranziție de putere rapidă și fluentă.

Ne aflăm în criză sanitară Covid-19, iar de ei depinde modul în care reușim să gestionăm situația complicată”, a conchis Klaus Iohannis.

author avatar
Eli Dan Davidescu
216 afisari

7 COMENTARII

  1. @ Probabil că așa au zis și alegătorii, și acum probabil că și așteaptă din ăia 80 de mld. de euro, da la Santa Klaus și Angela Merkel că mai sunt și alegeri și chiar și prin decembrie, la care nu se cumpără voturi și nu se dă mită electorală, „cinstiții politicienii” fiind abuzați anterior de procurorii și judecătorii care au constatat că ar trebui să se judece și să se condamne între ei, pentru abuzuri, după cum relatează mass-media de mai toate genurile, specializată și chiar și mai puțin specializată, ?
    Remarcați și că alegătorii au stat cuminți închiși în case , marea majoritate, și nici nu prea vorbesc că poară măști, probabil și că vine Santa Klaus cu bani de la Merkel , că are alegeri și în decembrie, ?

  2. @ Deci, anul acesta în mod sigur Santa Klaus vine , cu banii la vedere, că are alegeri democratice în decembrie, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger