AcasăPoliticaDecizie finală în Parlament. Vizează persoanele condamnate penal cu planuri de a...

Decizie finală în Parlament. Vizează persoanele condamnate penal cu planuri de a candida la președinție

(sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Persoanele condamnate nu vor mai putea candida la alegerile prezidenţiale. Decizia vine din Parlament.

Deputații au supus la vot, miercuri, proiectul legislativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.370/2004 pentru alegerea preşedintelui României. Au fost 223 de voturi „pentru”, unul împotrivă și 22 de abțineri. În cazul acestui proiect, Camera Deputaților este for decizional.

Ce prevede proiectul

Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea”, se menționează în proiectul de lege.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art.28 din Legea nr.370/2004, în sensul instituirii interdicţiei de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive”, se notează în raportul comisiei Juridice a Camerei.

Proiectul în cauză, înregistrat la Parlament în urmcă cu aproape 5 ani, în 2017, vizează modificarea şi completarea Legii nr.370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, adică a scrutinului pentru cea mai înaltă funcție în stat.

author avatar
Andrei Coman
211 afisari

1 COMENTARIU

  1. Miroase a anticonstituțional, proiectul de lege fiind de fapt dat cu dedicație. Se teme cineva că Dragnea sau Năstase vor candida în 2024 la președinție?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger