AcasăPoliticaDecizie esențială după tragedia de la spitalul din Neamț. Ei vor face...

Decizie esențială după tragedia de la spitalul din Neamț. Ei vor face propunerea pentru noul manager

Decizie esențială după tragedia de la spitalul din Neamț. Ei vor face propunerea pentru noul manager (foto: Facebook/Ionel Arsene)

La o zi după ce Lucian Micu și-a anunțat demisia din postura de manager interimar al Spitalului Județean Piatra Neamț, urmare a tragediei care a avut loc la secția de Terapie Intensivă și a decesului celor 10 pacienți, se caută un succesor al juristului care abia ce fusese numit în funcție luna trecută.

Opt oameni au ajuns, în ultimul an, în fotoliul de manager al spitalului, urmând să fie propus, iată, cel de-al nouălea. Până la concursul programat pentru data de 21 decembrie, la nivelul conducerii Consiliului Județean se poartă discuții pentru stabilirea unei noi propuneri interimare pentru această funcție.

Înaintea unei întruniri importante în acest sens, stabilite pentru marți la ora 14, social-democratul aflat în fruntea Consiliului Județean Neamț a anunțat de unde ar urma să vină propunerea pentru succesorul lui Micu. ”Am convocat o ședința cu toți cei 32 de medici șefi de secție din Spitalul Județean, împreună cu Consiliul director al spitalului județean și propunerea pentru noul manager va veni de la medicii din Spitalul Județean. Partidele politice (…) au fost invitate la discuții de dimineață pentru a pune umărul împreună să rezolvăm problemele. (…) Dar propunerea pentru noul manager va veni de la medicii din Spitalul Județean, mai exact de la cei 32 de medici șefi de secție”, a declarat Ionel Arsene într-o intervenție telefonică la Antena3.

Ce spunea demisionarul Micu

La momentul la care și-a anunțat demisia, Lucian Micu făcea referire la prezența elementului politic în activitatea unui spital. ”Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea.

Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienții”, scria Micu, pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari

1 COMENTARIU

  1. JUDETULUI NEAMT, IN URMA UNEI ASEMENEA CATASTROFE UMANITARE , AVAND IN VEDERE MAFIOTISMUL SI HOTIA DEZVOLTATE IN ULTIMII 30 DE ANI IN ACEASTA ZONA TREBUIE SA I SE IMPUNA CAT MAI URGENT REGIM ADMINISTRATIV SPECIAL MILITAR …………….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger