AcasăPoliticaDecizie de ULTIMĂ ORĂ: Iohannis a convocat noul Parlament

Decizie de ULTIMĂ ORĂ: Iohannis a convocat noul Parlament

ULTIMA ORĂ: Iohannis a convocat noul Parlament (foto: Facebook)

După ce recent Klaus Iohannis s-a aflat față în față cu reprezentanții formațiunilor politice care vor avea reprezentare în Parlament, urmare a rezultatelor votului din 6 decembrie, s-a aflat că președintele a semnat documentul care duce la reunirea Legislativului, în noua sa componență.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 16 decembrie a.c., decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 6 decembrie 2020, în ziua de luni, 21 decembrie 2020, ora 12:00, la Palatul Parlamentului”, a transmis, miercuri, Administrația Prezidențială într-un scurt comunicat.

Ce anunțase Klaus Iohannis după consultările de la Cotroceni

După ce a discutat, în 14 decembrie, cu delegațiile PSD, PNL, USR PLUS, AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), UDMR și ai minorităților naționale, președintele anunța, într-o declarație de presă, că ”această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi (luni-n.n) nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”.

Iohannis precizase încă de la acel moment că intenționează să convoace noul Legislativ în data de 21 decembrie. ”Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”, punctase Klaus Iohannis, de la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
235 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger