AcasăPoliticaDecizie bombă a Comisiei Europene. Finanțează războiul din Ucraina până în 2025

Decizie bombă a Comisiei Europene. Finanțează războiul din Ucraina până în 2025

Comisia Europeană pompează, din nou, bani în Ucraina

Propunerea Comisiei Europene s-a materializat într-un Regulament European, astfel că achiziția și fabricarea de muniție pentru Ucraina se va face până la jumătatea anului 2025. Cu alte cuvinte, războiul din Ucraina va fi finanțat de țările UE cel puțin până în 2025, cu posibilitatea de prelungire a perioadei. Pe lângă suma de un miliard de euro pusă la dispoziție pentru ca statele UE să cumpere muniție pentru Ucraina, Comisia Europeană a mai plusat cu încă 500 milioane de euro, pentru accelerarea producției de obuze și rachete.

În timp de fermierii români, dar și cei din europeni au obținut sume batjocoritoare care nu le acoperă nici 10% din pierderile provocate de importurile de cereale din Ucraina, Comisia Europeană anunță sume uriașe pentru finanțarea războiului din Ucraina. Astfel, pe lângă împrumuturile lunare de miliarde de euro pentru Ucraina, bani care nu vor putea fi returnați niciodată, UE mai scoate din buget 1,5 miliarde de euro pentru achiziția și fabricarea de muniție tot pentru Ucraina. După ce a alocat în aprilie un miliard de euro pentru achiziția de muniție, Comisia Europeană a decis să mai pună la bătaie încă 500 de milioane de euro, în scopul accelerării producției de muniție din statele UE, evident, pentru aprovizionarea Ucrainei.

”Capacitatea de producție actuală și lanțurile valorice și de aprovizionare existente nu permit livrarea sigură și în timp util a produselor din domeniul apărării necesare pentru a răspunde nevoilor statelor membre în materie de securitate și pentru sprijinirea în continuare a nevoilor Ucrainei, generând tensiuni pe piața produselor relevante din domeniul apărării, inclusiv un risc de efect de excludere. Prin urmare, este necesară intervenția suplimentară la nivelul Uniunii”, se arată în Regulamentul European privind sprijinirea producției de muniții. Actul normativ stabilește un set de măsuri și un buget care vizează consolidarea urgentă a capacității de reacție a Bazei industriale și tehnologice de apărare europeană (EDTIB) și a capacității acesteia de a asigura disponibilitatea și furnizarea în timp util a muniției sol-sol și a muniției de artilerie, precum și a rachetelor.

Se trece la recondiționarea muniției expirate

Finanțarea europeană va sprijini acțiunile care contribuie la disponibilitatea și furnizarea în timp util a muniției, cum ar fi activitățile de coordonare și interrelaționare în cadrul industriei de profil, accesul la finanțare pentru întreprinderile implicate în producția de produse relevante din domeniul apărării, rezervarea capacităților, procesul industrial de recondiționare a produselor expirate, extinderea, optimizarea, modernizarea, îmbunătățirea sau reorientarea capacităților de producție existente sau crearea de noi capacități de producție în domeniul respectiv, precum și formarea personalului. Totodată, destinatarul ar trebui să urmărească să se asigure că acțiunea finanțată în cadrul instrumentului va permite livrarea produselor rezultate către Ucraina. ”Regulamentul se aplică până pe 30 iunie 2025, iar Comisia Europeană poate lua în considerare posibilitatea de a prelungi perioada de aplicare a setului de măsuri prevăzut și alocarea bugetului suplimentar corespunzător”, se precizează în Regulamentul european.

Banii, exclusiv pentru rachete și obuze

Din cele 500 de milioane de euro se vor finanța până la 35 % din costurile eligibile totale pentru fabricarea de rachete și obuze și până la 40 % din costurile eligibile pentru capacitățile de producție a componentelor și materiilor prime, în măsura în care acestea sunt destinate sau utilizate în întregime pentru producția rachete și obuze. În cazul îmbunătățirii accesului la finanțare al operatorilor economici relevanți activi în producția sau punerea la dispoziție a rachetelor și obuzelor, prin compensarea oricăror costuri suplimentare generate în mod specific de sectorul industriei apărării, finanțarea europeană va fi de 100%. Potrivit Regulamentului European, consolidarea industrială constă, în special, în inițierea și accelerarea adaptării industriei la schimbările structurale rapide impuse de criza de aprovizionare care afectează produsele relevante din domeniul apărării care sunt necesare pentru reconstituirea rapidă a stocurilor de muniții și rachete ale statelor membre și ale Ucrainei.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.203 afisari

29 COMENTARII

  1. SA NE LASE CU GREIERII,VACCINURI SI TOATE MINCIUNILE URSULA//ADEVARUL E SIMPLU>>>SE BAT PE RESURSE IN TOT FELUL DE LOCURI VEZI IRAK,LIBIA,AFGHANISTAN SI ACUM TOT DE RESURSE E VORBA//LITIUL DIN ZONA DE CONFLICT E NECESAR PENTRU COMPANIILE CARE FAC BATERII CU LITIU

  2. Astia mai sunt oameni normali sau demoni travestiti?? Sa o demita nemtii pe aceasta individa ca le apartine in ograda ca nu mai e pe sine!!

    • Cum să o demită? E pusă de Kaka Schwab acolo și e posibil ca anul viitor să fie numită secretar general NATO în locul lui Stoltenberg, altă slugă a potentaților globului.

    • :))) pai ea a fost cel mai praf politician in germania, a dat spaga la unii pt clan. De aia au pus-o pe ursulache la UE, ca este aghiotantul perfect.
      Daca as putea i-as pune pielea pe bat, ceva gen Vlad Tepes. Ca de cazut cade, o sa crape si aia 7 copiii ai ei, de diverse, karma! Dar asa sa crape simplu este trist, trebuie sa fie chinuita nitel, su un pic sa se uite in ochii cuiva care poate baga froaza in ea sa se arda pe dinauntru.
      Abia astept sa trec iar dincolo, sa ma ocup PERSONAl de toti astia, ca delegatii mei nu prea ma multumescl Cine m-o fi pus sa vin iar aici in planul asta nu stiu dar abia astept sa plec (normal, natural), sa ma eliberez de acest vesmant si sa fiu in libertate din nou!!! Sa pun eu mana pe ei toti cum trec dincolo, din nou,l asta este ceea ce imi place, nu stoiu ce dreac m-a pus sa accept sa vin aici oha, unde este prostie… dar bine ca este temporar, trece timpul decadele, repede.
      Si pun eu mana pe ursulache si pe altii, abia astept sa ajung acasa si sa face treaba mea !

    • Zdreanta asta de Ursula e medic si are 7 copii. A foat ministru apararii in germania iar in mandatul ei armata germana se antrena cu pusti din lemn…in loc sa-si vada de treburile ei legate de familie aceasta zdreanta decide soarta cetatenilor din UE… blesteme…

  3. Cel mult până an viitor o poat face ,îmi vine greu să cred că acești sataniști o sa mai ocupe funcții în parlamentul european

  4. Mafia khazară va sacrifica orice încercând să distrugă Rusia. Numai că rușii i-au mai ars în trecut. Așa va fi și acum.

  5. Deci se vede clar cine sponzorizeaza acest razboi!! Doar ca cei cu ochii inchisi nu vad doar ceea ce li se spune!!!

  6. Cand o sa vada ca mor toti ca aia cu luneta o sa dea sa fuga dar prea tarziu mama prea tarziu…

  7. : revista floare albastra = blue: cerere_ catre consiliul de securitate si tribunalul de la haga_ de a cere lui putin sa explice rationamentul pentru care bombardeaza depozite cu gray din ucraina : _ motivare cerere_ acest act via induce foamete si boli derivate din aceasta _ pe planeta Terra::

  8. ACEASTA RAFUIALA PROVOCATA DE AMERICANI IN UCRAINA NU VA MAI DURA MULT ,RUSII II VOR PUNE CAPAT IN STILUL LOR SPECIFIC.
    VIITORUL UCRAINEI VA FI JALNIC , RUSII ISI VOR LUA TOT CE AU DAT ASA ZISEI UCRAINE DIN 1922 PANA LA CE A MAI DAT HRUCIOV RESPECTIV CRIMEEA ,CE VA RAMANE ?, VA FI O UMBRA DIN CEA FOST ,FARA IESIRE LA MARE SI FARA RESURSE MINERALE .RUSIA VA INCITA LA IMPARTIREA UCRAINEI SI RETROCEDAREA TERITORIILOR OCUPATE DUPA AL 2 LEA RAZBOI MONDIAL ,ASA UCRAINA NARE CUM MAI AMENINTA VRODATA RUSIA.

  9. Paduchele numit Evropa tine mortis sa se autodistruga. Intre timp murikaanii isi freaca mainile de bucurie. Slava prostiei omenesti!

    • Anonim 2023-07-25 11:52 11:52:18
      „Evropa”? „murikaanii”? Inventezi cuvinte ca toti schizofrenii ce freaca menta pe aici! Nu ti-a zis tarfa de mata ca vomiti simptome non-stop?? Ba-ga-mi-as pla in ma-ta!!!

  10. Miliarde de euro si milioane de tone de arme.. dupa un amarat de razboi prin afganistan sau nagorno au devenit RACHETI.. sa vedem ce vor fi dupa acesta , ca mai devreme sau mai tarziu o vor da o tot cu rusii lor – adica CE NASTE DIN PISICA… si nu sintem decat niste tarisoare de SORICEI paci, pe linga EI…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger