AcasăPoliticaDecizia de ultimă oră anunțată de Florin Cîțu, după ședința de Guvern:...

Decizia de ultimă oră anunțată de Florin Cîțu, după ședința de Guvern: 42 de prefecți și subprefecți, pe făraș! VIDEO

La finele ședinței de joi a Executivului, Florin Cîțu a anunțat că în cadrul reuniunii Cabinetului pe care îl conduce au fost aprobate și ”eliberări și numiri de prefecți”. E vorba despre reprezentanții susținuți de USR PLUS pentru aceste funcții.

”Sunt 42 de decizii – 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi”, a declarat Cîțu.

Răspunzând unei întrebări de la presă, premierul a anunțat că atribuțiile prefecților vor fi preluate de către subprefecți.

”Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile. (…) Exact ca și la secretarii de stat. (…) Doar rămân posturile libere şi se preiau din atribuţii”, a precizat șeful Guvernului, de la Palatul Victoria.

Decizia vine după ce recent se aflase că și mai mulți secretari de stat USR PLUS au fost ”puși pe liber” – VEZI AICI, după ce în primă fază miniștrii acestei formațiuni politice părăsiseră Guvernul Cîțu, dar secretarii de stat, prefecții și subprefecții susținuți de partidul condus de către Dan Barna și Dacian Cioloș rămăseseră în funcții.

Cîțu, miercuri: Cei care sunt astăzi numiţi de USR pot reprezenta interesele AUR şi PSD

De altfel, încă din cursul zilei de miercuri, Cîțu declarase, întrebat despre o eventuală demitere a prefecților și a subprefecților USR PLUS că nu luase încă o decizie, dar subliniind că: ”Mi s-ar părea normal ca, totuşi, că dacă nu eşti la guvernare să plece tot aparatul”.

”Vă spun teama mea, și e o teamă onestă: dacă rămân, dar, repet, nu am luat încă o decizie, dacă rămân ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că astăzi aceasta este coaliţia – AUR, USR, PSD. Cei care sunt astăzi numiţi de USR pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Eu nu vreau să am guvernare cu AUR şi PSD şi atunci mai bine îi înlătur, ca să nu existe niciun fel de discuţie. Dar încă nu e luată o decizie”, a completat premierul.

231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger