AcasăPoliticaDe Ziua Marinei, conducerea țării promite solemn: Vom face totul pentru Ucraina!

De Ziua Marinei, conducerea țării promite solemn: Vom face totul pentru Ucraina!

Klaus Iohannis, decis să meargă până la capăt cu Slava Ucraina

Bombardamentul cu promisiuni ale conducerii României de a face totul pentru a ajuta Ucraina are, cred, rolul psihologic de a amorți indignarea populației, care se zbate în sărăcie, fără nicio luminiță la orizont. Tactica, desprinsă din manualele psihologiei maselor, a avut efect. Românii sunt atât de scârbiți de nedreptăți, minciuni și propagandă, încât nici măcar nu mai vor să audă de Ucraina. Între timp, însă, deciziile de la nivel înalt ne conduc la pieire.

Impresia mea este că ”mai-marii” care ne conduc se luptă pentru vreo primă sau vreun premiu acordat celui care face cel mai mult pentru Ucraina. Altfel nu-mi explic cum de Ziua Marinei, o sărbătoare cu dublă semnificație pentru români, a devenit, brusc, ceva despre ucraineni. Ca să nu depășim totuși acest moment, Ziua Marinei ar trebui să fie o comemorare, la fel cum comemorăm, ca ortodocși, Adormirea Maicii Domnului. Pentru că nu mai avem ce să sărbătorim în marina românească, atâta timp cât flota țării, cândva o mândrie națională, a fost vândută de un fost președinte. Se tot vorbește despre poziția strategică a României la Marea Neagră și cât de importanți sunt cei 7.000 de angajați ai Forțelor Maritime, cu secretare cu tot. Angajați care stau în spatele a trei nave mari și late, cu care România, membru ”marcant” al NATO și mare partener strategic al SUA, va apăra Flancul Estic. Nu e nici măcar ca în bancul vechi cu filmul româno-american, actorii lor și caii noștri. Că noi punem la dispoziție doar Marea Neagră și atât. Sigur că nu e totul pierdut, pentru că mai sunt pe țeavă, probabil plătite deja, că ai noștri sunt cu banii înainte, două nave britanice, obosite, că sunt second-hand, cu care vom da gata orice dușman care ar îndrăzni să se apropie. Și atunci ce atâta înghesuială de oficialități de rang înalt la Ziua Marinei, ce atâtea discursuri sforăitoare, când, de fapt, ar trebui să lase capetele jos, de jenă și penibil?! Anul acesta însă, peste penibilul laudelor la adresa flotei, s-a adăugat și un mare afront adus întregii țări.

Iohannis plusează periculos

Cel care și-a dat în stambă cel mai tare, de Ziua Marinei, a fost chiar președintele Klaus Iohannis. Acesta a anunțat că ”România va susține Ucraina cât va fi necesar și că va oferi Kievului atât sprijin politic, cât și sprijin practic multidimensional”. Referitor la sprijinul Ucrainei cât va fi necesar, un singur lucru trebuie remarcat. Dacă războiul se mai prelungește cu un an, România va intra, oficial, în faliment. În ce privește sprijinul politic, nu îmi dau seama la ce s-a referit președintele. Se aude că lui Zelenski i s-ar pregăti debarcarea, iar cert este că de organizarea de alegeri în Ucraina nici nu poate fi vorba. Însă la faza cu sprijinul multidimensional Iohannis sigur a câștigat premiul pentru cel mai fervent susținător al Ucrainei. România va fi, deci, sacrificată, multidimensional, pentru binele ucrainenilor. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a declarat, cu subiect și predicat, că țara noastră va participa la instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii de asistență militară a UE și va găzdui viitorul hub regional de antrenament pentru piloții de aeronavele F-16, un centru care va deservi deopotrivă piloți români, aliați și ucraineni. Ce înseamnă acest lucru pentru noi? Că devenim, la vedere, parte co-beligerantă în conflictul ruso-ucrainean, cu consecințele de rigoare.

Ce economie și ce nivel de trai?

Premierul Marcel Ciolacu a plusat și el, mai subțirel, de vară, însă la fel de grav. Acesta a promis că va aloca bani pentru armament indiferent de provocările economice. Adică ne putem tăvăli în chinuri de foame și de frig, că nu va renunța să aloce sume uriașe pentru înarmare. Că, nu-i așa, ce poate fi mai important decât Apărarea? Ieșind puțin din discursul obsesiv al propagandei, isteria înarmării care a cuprins Europa nu are nicio justificare în realitate. Ni s-a spus că Rusia nu se va opri la Ucraina și că va invada tot ce mișcă prin jur. Iată că, la un an și jumătate de la izbucnirea conflictului, nu s-a întâmplat nimic, în afara prăbușirii economice a UE. Revenind la ”totul pentru Ucraina”, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a ținut să lovească și el agricultura și economia românească, afirmând că România își va dubla, în următoarea perioadă, capacitatea lunară de tranzit a cerealelor ucrainene către Portul Constanța, la 4 milioane de tone, în special prin fluviul Dunărea. Dinamitând, subit, promisiunea Guvernului de a crea culoare speciale pentru mărfurile ucrainene, măsură care ar fi trebuit să-i sprijine pe fermierii români.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.621 afisari

86 COMENTARII

  1. Pai, ar cam fi timpul sa stergem de pe fata pamintului acesti indivizi sadici si dezechilibrati psihic !

  2. URSS-ul a fost blestemul care intre anii 1945 si pana in 1989, anii comunismului, a lovit tara noastra si a distrus viata bunicilor si parintilor nostri.
    Si totul prin actiunile nelegiuitei Armate Rosii. Unde au fost dupa 1945 bunicii si parintii ucrainenilor pentru care Romania de astazi „face totul”. Ei, ucrainenii pentru a caror fii si nepoti Romania „face astazi totul” au fost in armata URSS, Armata Rosie si ei luat si ei parte si au savarsit alaturi de militarii rusi toate faradelegile si crimele pe care le-a suferit natia romana in acei ani. Romanii din Moldova de peste Prut,au fost schingiuiti, omorati, deportati de armata din care faceau parte si inaintasii ucrainenilor pentru care Presedintele Romaniei se angajeaza astazi ” sa faca totul” Merita oare ?

    • Pe vremea URSS ,ROMANIA, ca urmare a Legii Nationalizarii din 1948, era stapina la ea Acasa, ceea ce , Noi Cei de Azi, nici macar nu putem visa. Blestemul ROMANIEI nu a fost URSS, blestemul ROMANIEI este SUA. Premierul Sovietic I.V.Stalin a spus ca dupa 1945 Lumea s-a impartit in doua: Tabara Anglo-Americana a imperialismului, agresiunii si razboiului pe de o parte si Tabara Uniunii Sovietice si aliatii sai care este o tabara a Luptei Continue pentru Pace, a colaborarii si infratirii intre Popoare pe baza neamestecului in treburile interne in spiritul respectului si avantajului reciproc. Tovarasul STALIN a avut dreptate!

  3. Cum ? In deficitul bugetar al Romaniei sunt incluse cheltuielile cu razboiul din Ucraina. Asta inseamna ca ori suntem prosti, ori suntem prosti. Ce fac reprezentantii nostri la Bruxelles, tac din gura ca sa-si ia banii. Asta nu se mai poate. Marfurile ucrainene sunt scutite de taxe vamale, la exportul in UE si cele romanesti nu. Romania nu este membru SCHEGEN, de ce , este tara membra UE. Asa nu se mai poate Propun sa iesim din UE.

  4. Sigur ca merita facut totul pentru Ucraina
    Merita sa-ti dai viata , sufletul sa ti se tangue
    Merita sa imprumuti banet ,s-o dai si pe Alina
    Si pe Raluca sa o trimiti la soldati sa-i mangaie!

    O sa vorbesc cu Carmen a mea ca as vrea sa le-o dau
    Si pe ea cateva luni ,iar in schimb sa-l aduc
    Pe Zelinschi la mine la palatul prezidential ca il vreau
    Si de el m-am indragostit lulea ca un cuc!

    Asa de muuult il iubesc pe Volodionul acesta
    Ca sunt in stare sa-i dau tara pe mana
    Sa-mi sacrific cariera mea stralucita ca o stea
    Te sarut Volodion ! iubirea mea!

  5. Au plusat ca niste slugi, ca ucraina e vai de capul ei ,nici aia de acolo nu mai cred in ea.

  6. MAI MAMELUCULE ,TU ESTI PRESEDINTELE UCRAINEI ?,CE-I AIA CA CA VOM FACE TOTUL PENTRU UCRAINA ??????????????????????????????.
    8 ANI DE MINCIUNI !,O ROMANIE ESUATA ! ,FALITA ! ,O ROMANIE ANALFABETA !!, AZI VINZI ROMANIA !,O PUI GAJ CA SA SALVEZI UCRAINA ??,ESTI NEBUN DE LEGAT !.

  7. Ca de obicei tonele de cretini romani au luat o pauza de la autoinecare si s-au dus sa caste gura la cei pe care in prostia lor i-au ales sa ii reprezinte.Oricum nu pricep nimic din ce li se intampla, ei doar se filmeaza pe facebook sa moara cunoscutii de invidie ca sunt la mare.

    • Ravasitoarea cu parul jumulit stanga -dreapta si „asortata” la cureaua negra cu sanda’ maro’.

        • Ma scuzati…m am distrat ieri si am vorbit urat.Sper ca elevii mei sa nu citeasca.

          • Te iertam, draga, si ne mandrim de faptul ca avem un presedinte care ne reprezinta cu demnitate in fata lumi. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi cu un gandac huligan legionar la Cotroceni.

  8. Tradatorii din echipa cistigatoare baga tara in faliment de dragul unor raketi!

  9. Să-ți fie rușine tovarășe președinte!…la cea mai mare sărbătoare creștină,tu vi cu ukraina sorosistă pe tapet!…
    Te va bate Dumnezeu nenorocitule!…

  10. Slugile astea nenorocite din echipa cistigatoare ridica miza, se intrec unii pe altii care sa ofere mai mult, care sa tradeze mai tare tara si poporul roman in favoarea unor raketi criminali!

    • Marionetele Politice ale SUA de cele trei Palate: VCTORIA, PARLAMENTULUI si COTROCENI nu reprezinta Poporul Roman si de aceea orice GUVERN PATRIOTIC trebuie si va REPUDIA In Integrum Datoria Externa contractata de Statul ROMAN dupa Decembrie 22, 1989.

  11. Cred ca omul, cand primește o directivă, o repetă în buclă. Ca pe aia ci pesedee -ul.

  12. Werner, Ucraina este gata, din pacate pentru ei ca tara si popor, stie si Zeli asta, a pregatit haina ce trebuie… Au ales gresit- globalistii nu au lideri puternici pe nicaieri in prezent, iar DC-ul cu Nuland („Fuck EU!”) la butoane e cam spre dezastru diplomatic, Tony saracu Blinken e depasit grav. Germania nu uita si nu iarta Nordstream, le pregateste americanilor o mutare Top de Top, reconectarea cu Rusia la rezerve si aruncarea americanilor afara din guvernul Berlin yankeu! In Africa este out America, in Ruropa deja se pregatesc tobele, NATO nu are milioane gata de lupta cu Rusia, pe cabd democratiile vestice spun greu DA la razboi total, pe cand la Kremlin putini voteaza afirmativ rapid.

    America mai are doar UN Singur scenariu la indemaba pe care stie sa il joace, asa a facut-o in toata istoria ei, acum spre fonal ciclic de Cadere, si anume FALSE FLAG OPERATION ca sa se mai scoata cumva, altfel definitiv auf wie…

    La Bucuresti, SRI si SIE mai slujesc inca pe un cal mort?!:))) Strategilor, este timpul, pregatiti Regruparea… Ca Intotdeauna…

    • CRETINII de la Washington Districtul Columbia dupa ce au dat FRANTA afara din AUSTRALIA -afaceea submarinul nuclar – acum au gasit cu cale sa dea FRANTA afara si din AFRICA asa incit EMMANUEL MACRON a declarat ca cine are asa prieteni nu mai are nevoie si de dusmani. Inca un aliat al RUSIEI in OTAN! Adevar scrie in CARTEA lui IOV ca „EL ii face pe cei puternici sa dea-n gropi ,ca orbii, in mijlocul drumului, ziua namiaza mare!”.

  13. Mutu si jegurile peneliste din echipa cistigatoare, tradatorii de tara au amanetat si au pus pe tava Romania, fara macar sa ne intrebe, raketilor.

  14. Mutulica, ficusul de la Cotroceni nu stie ca nu el e presedintele Ucrainei? Sau se pregateste sa candideze la alegerile din Ucraina?

  15. Fugiti,ba, e plin de lingai ai regimului p-aci.Platiti gras ,bineinteles.Ciolacule ,las-o moarta cu reforma ,jigodiile astea sunt in stare de moarte de om pentru interesele lor neghioabe.

  16. Pentru ucraina si pentru stapani, doar nu pentru colonie. Colonia este buna doar de muls.

  17. Tot poporu-i indignat
    Da din gura si injura
    Si ar vrea pan’ la Ignat
    Sasul expulzat din tara

  18. Duminica, Regep Erdogan merge la Budapesta să negocieze cu Orban Viktor niște variante de pace ptr. războiul din Ukraina

    • Erdogan și Orban mai discută și situația desfășurării comerțului maritim ce se desfășoră în Marea Neagră. Ar fi indicat ca Iohannis să întrebe, dacă la acele negocier poate participa și el. Încă nu este târziu. Ptr. că România este interesată direct de situație

  19. Ce vrei…de ce te uiti la mine urat si zbanghiu!!!?
    Vreau sa te dai la o parte c’aici sunt la mine in tara
    Sa ma lasi sa vand si eu trei kintale de grau
    Ca si asa ne-ati facut viata pierduta si amara!

    V-am ajutat si v-am dat peste poate
    Numai sa nu tipati peste tot la stapani,
    Am ajuns noi sa va cerem iertare
    Ca ne-ati ucis parintii la,, Albe fantani”!

    Un pic de rusine ,atata va rog!
    Si un pic de decenta flacai!
    Ne plang ai nostri ,cu grai monolog
    Pe plaiuri straine ,la voi!

    Acuma tipati ca vreti dreptate
    Si ,,democratie ca-n vest
    Faceti intai ca dreptatea sa invinga
    Acolo la voi ,ca in rest…!

  20. Tupeu de nebun …acest Volovin Daca-i dai voie in casa ,el te scoate in strada cu lucrurile

  21. Fetite dulci ca-n Bucuresti
    In nicio tara nu gasesti
    Sa-l vezi pe iohannis dintr-o data
    Cum se transforma instant in fata!

    Este dresat inca de mic
    Sa urasca tot ce nu-i ca el
    FEtita dementa scrasneste din dinti
    Ca e bolnava la capu-i bleg!

    Fetita werner se zbengueste
    PE aici pe la noi inca un an
    Fetita nebuna …apoi porneste
    Spre zari mai bune ,fetita moglan !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger