AcasăPoliticaDe unde atâta politică?

De unde atâta politică?

Dacă îi asculți, toți sunt politicieni. De la ultimul consilier într-o comună uitată în vârf de munte și până la președinții celor două Camere toți fac politică. A cui? A lor personală sau a celor care i-au ales? Toți vorbesc de politica partidului, dar partidul se pierde mai mult în agitație de scenă și dezmățuri de culise.

Când scandalurile se țin lanț, de unde atâta politică? Când Iulian Bulai se lansează în atacuri la adresa Bisericii, care este politica pe care o face? A lui sau a USR? Ce folos își trag românii din aceasta? Când Cristian Ghinea ratează de trei ori aprobarea PNRR de către Comisia Europeană ce fel de politică duce? E a lui sau a partidului condus de Dan Barna? Dar politica pentru cetățeni unde este? Două propuneri venite din partea PSD, de a se constitui comisii de anchetă pentru aflarea adevărului în legătură cu evacuarea Spitalului Foișor și descoperirea numărului de morți din pandemie au fost respinse. A fost politica puterii. La ce i-a folosit sfidarea întregii țării? Dar pe noi, cu ce ne-a ajutat sau cum ne-a convins că era ceea ce trebuia să facă? Asta e politică? De unde atâta politică pe capul lor?

Bâlbâiala din învățământ, cu școli care se deschid și se deschid precum ușițele de la ceasul cu cuc, tot politică se numește? Eu i-aș spune politica imbecilizării generațiilor, dar statul zice că este o politică de dezvoltare. A cui? Turismul, sportul și cultura au inventat hotelurile cu vaccinați, baschetul fără spectatori și teatrul dat cu rația. În realitate, este politica neaveniților ajunși pe funcții din considerente politice. De unde atâta pricepere pe cei care fac și desfac lucrurile despre care nu știu, dar se bagă? De unde atâta politică pe parlamentarii cărora le este greu să vorbească liber, în română? Vă mai mirați că ies legi din care nici ei nu înțeleg mare lucru? De unde atâta politică pentru cetățeni în condițiile în care tragerea sforilor în partid este principala preocupare? Cât câștigăm noi din campaniile de săpare a adversarului la șefia partidului sau la conducerea țării? De unde atâta politică pe capul unor nechemați, dar aleși prostește?

author avatar
Valentin Boeru
496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger