AcasăPoliticaDe la nașa Ursula, încă 18 miliarde de euro pentru Ucraina. România...

De la nașa Ursula, încă 18 miliarde de euro pentru Ucraina. România se milogește pentru 1,8 miliarde din PNRR

Ursula von der Leyen trimite sume enorme în Ucraina

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat cu extaz că sumele de bani pentru Ucraina în acest an au crescut cu aproape 7 miliarde de euro față de anul trecut. Până în prezent, Uniunea Europeană a plătit Ucrainei 76 miliarde de euro, din care 20 de miliarde de euro pentru armament. Și asta în timp ce România se milogește pe la ușile Comisiei Europene pentru a primi tranșa a doua de bani din PNRR, de 1,8 miliarde de euro, condiționată de reforme imposibil de aplicat.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat ca o mare victorie un nou sprijin financiar din banii UE pentru Ucraina, de 18 miliarde de euro pentru acest an, din care 10,5 miliarde de euro au fost deja plătite. De la începutul războiului, UE, statele membre și instituțiile financiare europene au pus la dispoziție 76 de miliarde de euro pentru ajutor umanitar, buget de urgență și sprijin militar pentru Ucraina, a transmis Comisia Europeană.  ”În 2022, sprijinul oferit sau garantat de bugetul UE s-a ridicat la 11,6 miliarde euro, dintre care 10,4 miliarde euro au fost plătite (inclusiv 7,2 miliarde euro în fonduri de asistență macrofinanciară, 1,8 miliarde euro în împrumuturi și 1,4 miliarde euro în granturi. În plus, UE oferă un pachet de sprijin fără precedent pentru Ucraina de până la 18 miliarde euro pentru 2023, din care 10,5 miliarde euro au fost deja plătite. Datorită acestui fapt, Ucraina poate continua să plătească salariile și pensiile și să mențină serviciile publice esențiale, cum ar fi spitale, școli și locuințe pentru persoane relocate. De asemenea, va asigura stabilitatea macroeconomică și va ajuta la refacerea infrastructurii critice distruse”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Culoare de solidaritate

Comisia Europeană și statele membre ale UE au stabilit, împreună cu Ucraina și Republica Moldova, culoare de solidaritate UE- Ucraina – coridoare esențiale pentru a se asigura că Ucraina poate exporta cereale și alte produse agricole, dar și importa bunurile de care are nevoie, de la ajutor umanitar până la hrana animalelor și îngrășăminte, se mai precizează în comunicat. Potrivit datelor de la autoritățile ucrainene, de la începutul războiului au permis exportul a peste 41 de milioane de tone de produse agricole ucrainene, generând aproximativ 33 de miliarde de euro venituri pentru fermierii și întreprinderile ucrainene. Comisia Europeană a anunțat că a pus la bătaie un miliard de euro pentru extinderea culoarelor solidarității, însă niciun ban nu a ajuns în România, țara cea mai afectată de distrugerea și blocarea infrastructurii de către transporturile ucrainene. Pentru refugiații ucraineni, statele membre au avut la dispoziție 17 miliarde de euro, susține Comisia Europeană, asta în timp ce România a primit doar 100.000 de euro. Totodată, Comisia Europeană a alocat 220 de milioane de euro pentru a acoperi nevoile imediate în sectorul energetic al Ucrainei și a livrat 35 de milioane becuri LED.

Țările sărace, băgate la înaintare

Potrivit Comisiei Europene, singurele state care au făcut echipă comună pentru anchetarea Rusiei pentru crime de război au fost Polonia, Letonia, Estonia, Slovacia, România și Lituania. ” În timp ce continuă să sprijine activitatea și rolul cheie al Curții Penale Internaționale, Comisia a continuat discuțiile cu comunitatea internațională cu privire la diferitele mecanisme pentru urmărirea penală a infracțiunii de agresiune comisă împotriva Ucrainei. Pentru a ajuta la coordonarea colectării probelor, un Centru Internațional pentru Urmărirea Crimei din Agresiunea împotriva Ucrainei, încorporată în echipa comună de anchetă susținută de Eurojust, a fost stabilit cu sprijinul Comisiei la Haga și a început operațiunile. Centrul va sprijini coordonarea investigațiilor și colectarea ulterioară a probelor privind crimele de război comise împotriva Ucrainei”, se mai precizează în comunicatul Comisiei Europene.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
893 afisari

20 COMENTARII

  1. PNRR este o bagabonteala făcută de useristul în sandale ghinea ,o trădare naționala, acest usr trebuie scos inafara legii

  2. marș ți gane în piz da mă-tii !
    ești politolog acuma…ha ha ha
    sugi coaele lui ghinea !!!

    • Te las pe tine fă zdreanta borâta acolo la ong practicați orgiile,asa ca treci să fi mwita din toate părțile, mai ceva ca la șatra unde erai molestata zilnic

    • De piz da aia neagra și urâtă a lui mă-ta nu te-ai săturat garoi corturar ,că voi practicați incestul la șatra

  3. Jos la groapa de gunoi
    Vin tarandu-se amandoi
    Ursula si mos Bideu
    In catare de veceu
    Caci de-atata miselie
    Ei s-au defecat in vrie
    Europa-i vrea’ngropati
    De Istorie uitati

  4. Colhozul UE este varza Rusia a depasit germania si Italia la economie ,la gunoi cu Euro si banii criminalilor drogati amerloci dularii,God Bless Putin and Glory for russian army

  5. „De la nașa Ursula, încă 18 miliarde de euro pentru Ucraina. România se milogește pentru 1,8 miliarde din PNRR”
    Prin definitie o tara de MILOGI nu trebuie sa se MILOGEASCA?

  6. …şi nici în situația asta poporul român nu se trezeşte… dormi popor român somnul de veci… Dumnezeu să ne ierte!

  7. Sa luam si noi bani care ni se cuvin pentru dezvoltarea infrastructurii portuare. La fel daca se dau imprumuturi pentru investitii militare trebuie absorbiti.

  8. La acest articol real se putea comenta mult și pe subiect. Erau câțiva comentatori de top, români, vad că nu mai postează, ei nu veneau cu soluții, dar, produceau soluții, inclusiv dl. de sub pod, de la Moldova, unde sunteți?

  9. Sa ne pupati in cur romani acum facem baie voi stati in caldura va uitati la azil

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger