AcasăPoliticaDe ce vine valul 4

De ce vine valul 4

Iote, la așa ceva nu m-am gândit. De ce să vină valul 4? Fiind important, avem voie să scriem cu literă mare, Valul 4? Ar fi și o formă de manifestare a recunoștinței față de priceperea și intuiția unui geniu descoperit de Arafat și băgat în față, al cărui nume am să-l scriu cu litere mici: emilian imbri.

Domnul emilian imbri este medic. Și nu de orice fel. A lucrat la un spital de unde, acum, s-a pensionat. Cam așa e treaba cu medicii la vreme de Covid. Se plictisesc acasă și atunci se duc la spital. Când se plictisesc de Covid, dau interviuri. Când se plictisesc și de spital, emit supoziții cu cocoașe de boală, cu platouri, cu faze, cu orice dă bine la populime. Populimea nu înțelege, dar bagă la cap că zis domnu’ doctor și asta contează mai mult decât orice. Ca orice savant care studiază Sărbătorile Pascale, emilian imbri a prezis că și anul acesta, de Paște, Bucureștiul se va închide. Bucureștiul nu s-a închis iar doctorul nu a mai galopat pe subiect. A rămas la măști și la chestiuni mai facile, pe care le înțelege și el și unde nu ia plasă.

Virusul Covid vine în valuri, ca oceanul când vrei să faci surfing. A fost Valul Iohannis & Orban, apoi Valul Tătaru & Arafat. Am avut și Valul Mihăilă, pe care eu nu l-am simțit. Zice-se că a fost al treilea, dar eu eram cu ochii după epilări, altă specializare a doamnei. Și uite cum emilian imbri renaște din valuri și ne anunță că vine și Valul 4. Deocamdată virusul este plecat, naiba știe pe unde. Că cică așa face el, pleacă exact când credeai că-l vezi. Dacă și-a făcut treaba aici, de ce să mai vină? Păi vine pen’ că după 3, firește, urmează 4. Bau! La atâta logică nu mă așteptam, ce simplu e de explicat. Aș putea să mă fac și eu savant și să fac predicții ca un guru de virusuri. Și nu atât de virusuri, cât de valuri. M-am uitat și în manualul de aritmetică. Într-adevăr, 4 vine după 3. Ar fi fost culmea să vină Valul 9, când noi nu am depășit Valul imbri. Apropo, primiți cu surfu’?

author avatar
Valentin Boeru
1.626 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger