AcasăPoliticaDe ce teza excluderii Ungariei din NATO este o mare prostie

De ce teza excluderii Ungariei din NATO este o mare prostie

Ce știe Viktor Orban și nu vorbește cu toată gura, atunci când dă de înțeles că Ucraina este o cauză pierdută? De ce să prelungești suferința unui popor și-așa îngenuncheat? Pesemne că la mijloc sunt informații care nu ajung la noi, de vreme ce mai mulți lideri, pe ocolite, se exprimă în ton cu premierul de la Budapesta. Și ar mai fi ceva – oare cine a fost tâmpitul care a lansat pe piață teza excluderii Ungariei din NATO, poate cea mai mare prostie degajată în spațiul public în ultimii ani.

A fost odată o vreme când Ungaria era țara din Europa de Est care acționa ca un topor al URSS-ului, așa-i! Dar, totuși, asta a fost în urmă cu o jumătate de secol, vremurile s-au schimbat, la fel și realitățile actuale. Azi, la Budapesta se respiră aer occidental, dar fără propagandă deșănțată, semn că națiunea maghiară, după căderea comunismului, nu a putut fi îndobitocită aidoma altor popoare din regiune.

Ipocrizia, cea mai temută armă a europenilor

Vorbind recent, într-un interviu acordat Bloomberg, la Forumul Economic din Qatar, Viktor Orban a îndrăznit să spună ceea ce gândește fiecare european care nu și-a amanetat (și) mintea – „Efortul militar întreprins de Ucraina (n.r. – contraofensiva) este condamnat eșecului și suplimentarea ajutorului militar va duce doar la mai multe decese”.

În paralele, Orban, adesea descris de mass-media mainstream drept cel mai apropiat aliat din UE al președintelui rus Vladimir Putin, blochează o tranșă de 500 de milioane de euro (ajutor de la Bruxelles) către Kiev. Dar, ceea ce fiecare stat major al forțelor armate europene știe este că acest ajutor oferit Ucrainei nu-i altceva decât o modalitate de a da cu mătura prin depozitele de stocuri învechite; totul, sub pretextul solidarității și al sprijinului față de poporul ucrainean. În realitate, fiecare caută să își facă ordine în depozite – livrează Ucrainei armamentul uzat și comandă, apoi, de la americani rachete, avioane, tancuri și muniție nouă; nouă, pe naiba, că alde România se pricopsește cu niște „F-uri” de avioane demult depășite de concurență.

„Din punct de vedere emoțional, este tragic, toate inimile noastre sunt alături de ucraineni. Dar, nu există nicio șansă pentru ei de a câștiga acest război”, a spus Orban. Pe scurt, zice premierul maghiar, principala problemă nu este cine a atacat pe cine, ci ce se întâmplă în continuare, ceea ce se traduce prin și mai multe decese.

Iată de ce Ungaria militează pentru o încetare a focului și discuții de pace și nicidecum pentru o escaladare a conflictului. Este singur, Viktor Orban, care vorbește despre asta? Nu, dar ceilalți au grijă să își nuanțeze discursul; însă, Erdogan și Turcia blochează aderarea Suediei la NATO, arătând disensiunile dintre „atlantiști”, Macron dă de înțeles că Franța vrea scoaterea Europei de sub umbrela protectoare a Americii, iar Germania s-ar cam așeza la masa dialogului cu Rusia, dacă se ivește oportunitatea.

Ce știu ei și alții nu?

Mesajul principal al lui Orban – „Pacea poate fi realizată numai prin diplomație”.

Budapesta, pentru aceste vorbe, este acum pe o așa-zisă listă neagră. Deja lătrăii globalismului (muribund) cer ca Ungaria să fie exclusă din NATO. Prostie mai mare, nici că putea fi spusă! Cine a gândit varianta asta, sigur n-a avut în minte scenariul potrivit căruia, a doua zi după o asemenea decizie, Federația Rusă ar fi fost cu baze militare lângă Budapesta și Sopron (pe granița cu Austria).

Este clar că relațiile SUA – Ungaria sunt la un nivel istoric scăzut și pot deveni chiar mai complicate de atât, dar de aici și până la a crede că este bine să vorbești despre excluderea Budapestei dintre „Aliați”, fiindcă, astfel, se bucură stăpânirea, e cale lungă și denotă doar nepricere. Ca să nu bănuim alte jocuri făcute în interes străin…

Dezastrul din Ucraina s-a împrăștiat. SUA și UE au ajuns într-o mlaștină financiară, politică și militară care poate continua pentru o generație (cel puțin). Evenimentele viitoare și noile realități politico-economice vor servi ca un semnal de alarmă cu privire la soarta Europei și a Alianței Nord-Atlantice.

 

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.044 afisari

11 COMENTARII

  1. articol foarte bun. chiar exceptional in punctele in care subliniaza adevarul.
    europenilor li s-a facut lehamite de politica dusa la varful nato.
    toti suntem oameni si toti avem loc pe acest pamant, doar dracii care n-au incaput in raiul cel dintai, acum n-au loc nici in iad si intrand in unii oameni, dau de inteles ca nu mai este loc nici pe pamant.
    in realitate… latini, slavi, anglo-saxoni, mongoli, etc, samd, toti suntem frati si creatia Lui Dumnezeu.
    nu unii impotriva altora. toate popoarele au cu ce trai si au locul lor si putem trai in pace, prosperitate si intelegere unii cu altii.
    important e sa intelegem asta inainte ca dracii, folosindu-se de urmasii lui iuda (vezi conducerea actuala a sua si nato) sa declanseze al treilea si cel mai mare si ultimul macel mondial.
    degeaba ne imping la razboi si la moarte, oamenii au inteles asta si nu au nici o motivatie sa se mai razboiasca unii cu altii.
    nato merge spre dezintegrare, sua spre distrugere totala, impreuna cu celelalte puteri nucleare.
    CUI FOLOSESTE?

    • Popoarele trebuie sa nu mai respecte nici un fel de lege in afara de cale Zece Porunci, si sa faca exact pe dos decit le ordona Guvernele!
      Toata Lumea sa Dea Atmosferei Terestre cit Mai Mult Dioxid de Carbon! Dioxidul de Carbon produs de Om nu poate incalzi atmosfera ca e de 1000 (o mie) de ori mai putzin abundent decit vaporii de apa si pentru ca Omul nu produce decit 4% din productia Terestra de CO2 in fiecare an! Guvernele au primit ordin de la Guvernul Mondial Secret sa ne omoare pe totzi!
      Hai sa facem pe dos atunci cind nu ne revoltam! ATMOSFEREI TERESTRE CIT MAI MULT DIOXID DE CARBON!

  2. 1-NU EXISTA PROCEDURA LEGALA DE EXCLUDERE DIN NATO
    2-NATO ESTE ORGANIZATIE PREPONDERENT CATOLICA….UNGARIA E CATOLICA….NU VA FI NICIODATA EXCLUSA
    3-EXISTA NISTE BARFE CU DEZMEMBRAREA NATO DAR ASTA INSEAMNA RAZBOI IN EUROPA SI DESFIINTAREA UE
    CONCLUZIE……ARTICOLUL E BLA BLA BLAAAAAA…..

  3. Respect pentru Victor Orban si politica Ungariei si la gunoi cu criminalii nazisti ,drogati ,pedofili si homolaii N at O

  4. Cit mai repede afara din NATO si din UE! Toata Lumea in BRICS cit mai repede!!!! Frantza a facut cere prin Emmanuel Macron de participare la BRICS! Viva BREXIT! Viva MAGYAREXIT! Viva ROMEXIT!

  5. Îl doare la bască pe Orban cel Rău. De aceea nu are Ungaria clauza națiunii cele mai favorizante. Să fim serioși, ungurii nu sunt trădători de țară, ei au cea mai puternică diaspora din lume, care fac orice pentru binele Ungariei, indiferent cine este la guvernare. Nu uitați că Orban la dat afară din Ungaria pe Soros cu cățel și purcel, spre deosebire de România care are cei mai mulți sorosisti din lume, haștagiști, care duc o politică contrară interesului național.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger