AcasăPoliticaDe ce Soros și oligarhii progresiști îl sapă pe Biden

De ce Soros și oligarhii progresiști îl sapă pe Biden

Războiul Israelului împotriva Hamas ar putea oferi un pretext util pentru a-l scoate pe președintele SUA din cursa alegerilor înainte de 2024

Miercurea trecută, câteva zeci de activiști pro-palestinieni au încercat să blocheze intrarea în sediul Comitetului Național Democrat din Washington.

Protestul a fost cel mai recent exemplu al ostilității crescânde dintre administrația Biden și stânga activistă, care îl acuză pe președinte de complicitate la un „genocid” în curs de desfășurare în Gaza.

Stângiștii primesc bani de la aceeași rețea de oligarhi progresiști și de fonduri negre care finanțează partidul democrat, potrivit UnHeard.

Protestul de la CND, de exemplu, a fost organizat de două ONG-uri „evreiești” progresiste, Jewish Voice for Peace și IfNotNow. Ambele grupuri sunt finanțate de o serie de donatori progresiști cu mulți bani, inclusiv George Soros, Rockefeller Brothers Fund și rețeaua Tides.

JVP a primit 650.000 de dolari de la Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros începând din 2017 și cel puțin 350.000 de dolari de la Rockefeller Brothers Fund, precum și donații mai mici de la Tides și de la aripile caritabile ale unor instituții financiare importante, precum Vanguard, Fidelity și Morgan Stanley.

INN, între timp, a primit 400.000 de dolari de la Soros în 2019 și 2021 și 160.000 de dolari de la Rockefeller Brothers Fund între 2017 și 2023. De asemenea, a primit donații de la Sixteen Thirty Fund, un alt grup gestionat de Arabella Advisors.

Soros, desigur, este cel mai important donator individual al democraților din țară – a cheltuit personal 170 de milioane de dolari pentru a-i face să fie aleși în alegerile parțiale din 2022, iar organizația sa nonprofit a cheltuit cel puțin alte 140 de milioane de dolari.

Arabella Advisors este mai puțin cunoscută, dar poate fi la fel de influentă. Condusă de Eric Kessler, un insider apropiat de Clinton, firma de consultanță gestionează un imperiu vast și opac de fonduri și organizații non-profit aliniate cu Partidul Democrat. Sixteen Thirty Fund, grupul Arabella care a donat către INN, a cheltuit peste 400 de milioane de dolari pentru alegerile din 2020.

În 2020, Tides a devenit sponsorul fiscal al Black Lives Matter Global Network. Lista sa de donatori îi include pe Soros, Pierre Omidyar și pe fiul magnatului Warren Buffett, Peter.

Dar nu doar JVP și INN beneficiază de aceste aranjamente financiare. Dacă căutați o organizație pro-palestiniană proeminentă la nivel național, este foarte probabil să găsiți undeva bani din partea oligarhilor democrați.

Să luăm exemplul Samidoun, un grup pro-palestinian despre care se presupune pe scară largă că este o rețea de sprijin pentru Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, un grup terorist desemnat de SUA și UE, al cărui cel mai faimos absolvent este Ilici Ramirez Sanchez, alias Carlos Șacalul.

Alte grupuri sponsorizate de Tides sunt Arab Resource and Organizing Center și  Adalah Justice Project.

Mulți se întreabă ce oligarhii democrați finanțează un fel de  rebeliune împotriva unui președinte democrat. Una dintre posibilități este că războiul Israelului împotriva Hamas ar putea oferi un pretext util pentru a-l scoate pe  Biden din cursa prezidențială înainte de 2024.

Sondajele recente au arătat că Biden este în urma lui Donald Trump în state cheie, iar unul dintre ele sugerează că, dacă alegerile ar avea loc mâine, Trump ar câștiga categoric.

Poate că mobilizarea acestei rețele împotriva lui Biden este modul în care donatorii îi spun, cât încă mai este timp, „a venit vremea să te dai la o parte, bătrâne”. Poate că așa funcționează acum guvernarea progresistă în America.

author avatar
Radu Jacotă Redactor