AcasăPoliticaDe ce nu vrea PSD să preia guvernarea

De ce nu vrea PSD să preia guvernarea

În comentariile publice de ieri s-a făcut mare caz de faptul că Marcel Ciolacu a declarat că nu se va duce la consultările de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru din partea PSD.

Laşitate, politicianism, dorinţă de răzbunare, dispreţ faţă de suferinţele românilor… Acestea au fost doar câteva dintre reproşurile dure pe care mai toţi ziariştii i le-au adus.

Explicaţia domnului Ciolacu a fost una strict matematică: PSD nu deţine o majoritate şi nu poate forma o majoritate. După declaraţiile partidelor din actuala coaliţie de guvernare (PNL, USR, UDMR), nici unul dintre acestea nu ar vrea să intre într-o alianţă cu PSD. Iar ideea unui guvern minoritar este inacceptabilă pentru PSD.

În motivaţia sa domnul Ciolacu a pierdut din vedere să adauge un argument extrem de greu: atitudinea lui Klaus Iohannis faţă de PSD. Să preiei guvernarea în aceste condiţii, cu mai multe crize suprapuse şi cu un popor adus la limita răbdării, şi să ai deasupra un preşedinte ostil, cu toată armata lui de propagandişti interni şi externi, ar fi sinucidere curată. Nu e greu de imaginat cu câtă satisfacţie lăuntrică şi scrâşnet de dinţi acuzator ar primi preşedintele fiecare bâlbă a unui eventual guvern PSD. Ca să nu spun că, în elanul său revanşard hrănit de eşecul răsunător de până acum al “guvernului meu” şi al “partidului meu”, ar fi mai preocupat să pună beţe în roate guvernanţilor pesedişti decât să îi sprijine pentru a salva ţara de colaps.

Oricât de bine intenţionaţi şi profesionişti ar fi eventualii miniştri PSD, ei nu ar putea face mare lucru cu un Klaus Iohannis advers, frustrat de propriile insuccese şi cu o singură preocupare: de a-i reabilita pe liberali prin îngroparea pesedeului şi, astfel, de a se reabilita pe sine.

După ce ni s-au dat nenumărate prilejuri să îl citim pe Klaus Iohannis aşa cum este el, mediocru şi orgolios, nu mai avem deloc motive să credem că acum, în ceasul al 12-lea, ar fi dispus să pună interesul ţării înaintea interesului personal. Dimpotrivă, în continuarea gestului iconic de a-şi arunca pardesiul pe capota maşinii, ar fi oricând gata să arunce ţara pe toboganul falimentului total doar pentru a demonstra ce rău este pee-see-dee-ul.

Aşadar, foarte bine face Marcel Ciolacu că-şi ţine partidul departe de guvernare în condiţiile în care de la Klaus Iohannis nu se poate aştepta la nimic bun. El (prezidentul) cu ale lui guvern şi partid, ne-a deraiat spre prăpastie, el (prezidentul) să pună ţara la loc pe şine! Iar dacă nu va fi în stare, să plece!

Rămân la părerea mea că Marcel Ciolacu, molcom şi neconflictual într-o atmosferă politică dementă, a găsit până acum soluţii foarte eficiente de a-şi redresa partidul şi de a-şi pune in mare dificultate inamicii politici. S-a demonstrat asta şi prin modul inteligent de a juca moţiunea de cenzură, în condiţiile în care valuri de indignare şi acuze de blat cu Iohannis îl împingeau insistent să se agaţe de moţiunea de cenzură a USR – AUR. Succesul promovării propriei moţiuni a fost unul multiplu: s-a urgentat demersul, s-a atins scopul propus (dărâmarea guvernului Cîţu), s-a evitat asocierea PSD cu partidele aşa zis extremiste şi, foarte important pentru viitor, le-a dat o lecţie umilitore aroganţilor de la USR.

Ştiu că vor fi voci care să-mi reproşeze că lăudând jocul la ofsaid al pesedeului nu m-aş gândi la binele ţării. “ Cum să laşi ţara să cadă în prăpastie doar ca să demonstrezi cât de incapabili şi nocivi sunt Iohannis, peneleul şi usereul?” Convingerea mea este că, şi dacă ar intra la guvernare acum, pesedeul nu ar putea salva nimic. Dimpotrivă, s-ar autodistruge pripindu-se.  Dece? Pentru că ar fi sabotat la greu de Klaus Iohannis şi de toate instituţiile de forţă din subordinea acestuia.

Singura şansă plauzibilă de salvare a ţării este ca poporul, în marea lui majoritate, să înţeleagă singur cu cine are de-a face. După care să aleagă. La anticipate sau ieşind masiv în stradă.

Un şofer, oricât de iscusit ar fi, nu va putea menţine pe direcţia bună o maşină în mers, cu volanul defect şi cu cauciucurile sparte. Cine a adus maşina în halul acesta să-şi asume şi să tragă pe dreapta. Abia după aceea se va putea interveni. Doar în filme salvatorul providenţial sare prin lunetă, preia din mers maşina şi o redresează.  În viaţa reală nu e loc de astfel de cascadorii.

Iohannis, Cîţu, Boc, Bogdan mai au, încă, de minţit şi de distrus! Şi mai au, încă, suporteri! 15 – 20%. Până când susţinerea lor populară nu se va reduce la o singură cifră procentuală, astfel încât instituţiile de forţă care îi ţin la putere să priceapă că mizează pe un cal mort şi să-i lase din braţe, şansele de redresare sunt utopice.

Că ne place sau nu, partidul conducător în România de azi este partidul serviciilor secrete. Şi nu mă refer aici la USR-PLUS ci la partidul virtual al oculţilor care trag sforile marilor decizii. Până când aceşti oculţi nu vor simţi frica de strada dezlănţuită, nimic în bine nu se va schimba.

author avatar
Contele de Saint Germain
3.063 afisari

38 COMENTARII

  1. …să ne lămurim…ciolacu nu fac nici un joc, este aât de paralel de ce se intâmplă că este în stare să spună că îl iubeste pe neamțul de la Cotroceni. Calculele sunt făcute de dâncu și experții din servicii….. fără glumă USR face un joc al naibii de bun, îl provoacă pe neamț să le facă publicitate gratuită, cioloș fiind o mare curvă politică…..

    • Presedintele a fortat criza. VREA sa bage PSD la Guvernare ca sa se erodeze pan in 2024.
      Altfel e dezastru ptr ai lui atunci.
      Cu complicitatea USR.

  2. Nu mai vor la ciolan???? E clar ca nici osul l nu mai e de rontait dat daca e asa sa plece toti in bloc si sa vina cine isi asuma!!!

  3. Coronavirusul i-a speriat pe psdisti, din aceasta cauza au si renunțat la guvernare usor in noiembrie 2019!! Psdisti stiu ca e greu sa guvernezi o tara in perioada de criza si nu vor sa se expună!!!! Adopta tactica de a lasa pe altii sa guverneze in criza si sa-si rupă gatul!!! Cand vor fi alegeri peste 3 ani vor veni in forta sa obțină ciolanul puterii si sa se umbuibe iar din nou cu banii statului!!!!

  4. Daca iti asumi rasturnarea iti asumi si guvernarea altfel nu vad logica, pt ca daca se ajunge la o criza majora in iarna, magareata cade pe toata clasa politica pt ca nu o sa mai ai alternative rapide sa faci ceva. Atunci o mierlesc la ortu popi politic, toti.

  5. România trebuie să fie pregatita din plin pt un razboi multiplu. Razboi conventional, razboi neconventional, razboi biologic, razboi informational, razboi hibrid, razboi economic si in cele din urma pt razboiul energetic pt ca Rusia foloseste gazul precum o arma iar Sua nu pare interesata de Ue e interesata de Pacific si China.

    • CU CINE??? Cu apeviștii ca Ciucă și hOprea? Cu milițieni ca Șoric, Godină și Goarnă? Cu securiști ca Coldea sau cu politicieni ca Cuțu, Grindă, Ciolanu???

  6. Acum hai sa adunam sa vedem ce iasa.
    Pandemie bio+lipsa guvern+criza politica+scumpiri+imprumuturi+razboi energetic+frig+facturi suprapret = colaps national.

    • pai cum vrei sa ia neocomunismul puterea aici? prin alegeri democratice ca in Germania, Italia si Austria? Nu se poate . Aici sunt vechile hahalere comuniste si aia nu cedeaza asa de usor plus ca aia se vor ralia rpaid noii politici mondiale chiar daca de fatada. si ei au nevoie de idioti utili nu de hiene versate ca doar una dintre marile probleme ale comunismului sunt luptele interne pentru putere.

  7. Bai leproizi mincinosi ,bai criminalilor Ce, nu mai vreti 8 ani la guvernare!Gata banetul(cele 108 miliarde euro)a fost impartit ,v ati pus la dos hotiile prin offsouriNu va mai trebue guvernare ca e greu si voi nu stiti cu ce se mananca Bai atata incompetenta si prostie face strainatatea sa rada cu lacrimi de voi! PSDul a fost inlaturat de voi cand ati dat cu iohanus foc la COLECTIV bai piromanilor Ati ars 8 spitale si 80 de oameni bai cutre proasteBai sunteti pleava acestei societati ,neghina De cate ori guvernati din mila PSDului de atatea ori tara se intoarce in timp cu 30 de ani Distrugeti tot !Sictir!Stati si guvernati in continuare pana va va fugari lumea cu pitroaie Asta ati vrut ,asta aveti O sa ne revedem de pe linia PNTCDului ,din subsolul istorie bai criminalilor Nu v ati saturat de ucis romani incepand cu bratenii si averestii vostri cand ati ucis strabunii nostri pe cei 11000 de tarani nevinovatiNu v ati saturat de casapit muncitorii de la Lupeni si Grivita ,nu v ati saturat de ars tineri la clubul Clectiv Nu v ati saturat de ars spitale cu tot cu bolnavi?Bai luati va de gat cu plavanul vostru incompetent si mergeti dracului la inecat

    • Comentariu corect aici, dar faptul că nu se găsesc soluții politice de estompare, iar soluția va fi tot guvernul meu, ne face să trăim din ce in ce mai rău cu acest președinte , care ne-a vândut pas cu pas.
      Trebuie suspendat imediat și declanșată cercetarea penală pentru faptele comise și reluată în dosarele clasate deja.
      Mai avem oare procurori patrioți care să aplice legea și să recupereze prejudiciul?

  8. ambitie prosteasca! ciolacu e omul lui iohan ca si multi altii din conducerea psd, gen stanescu, firea, grindeanu zis prometeu, fifor, dancu, ba si ,,plapandul” guse matrasit de daddy!

  9. Dar oare de ce actualul psd sunt oamenii lui iohanus?Nu ti cam trece prin cei 2 neuroni ?Iohanusul vostru s a ocupat si se ocupa cu bagarea adversarului la puscarie cu ajutorul sistemului ticalos care l a cocotat acolo sus Ia gandeste te pe cati i a haschinat prin puscarii Pe cati i a ucis nevinovati si la cati le a distru viata ,afacerile si familiaTara este la cheremul unui individ vandut si antiroman un penal cu 47 de dosare penale ,un evazionist ,un hot cu gasca de la aeroportul Sibiu un samsar de copii dati la organe un hitlerist membru al unui partid nazist cu care a furat casele evreilor ucisi de tatucu sau Hitler

  10. Offshoreurile ar trebui interzise international. Pe acolo se scurg bani pt teroristi, trafic de arme, bani neimpozitati din organe, droguri, prostitutie, bani furati din bugete, crima, mafie si fraude bani din crime economice si spionaj.

  11. Banca fara secret bancar ca cele din Panama si Virgine. La ce bun secretul bancar in fata autoritatii? In fata autoritatii statelor membre Nato si a presedintilor lor nici un secret astfel incat toate bancile din lume care folosesc secretul bancar si nu sunt controlate in conturi sa fie scoase din Circuitul Financiar Mondial iar tarile lor supuse embargoului. Cum adică secret bancar.

  12. Comentariu corect aici, dar faptul că nu se găsesc soluții politice de estompare, iar soluția va fi tot guvernul meu, ne face să trăim din ce in ce mai rău cu acest președinte , care ne-a vândut pas cu pas.
    Trebuie suspendat imediat și declanșată cercetarea penală pentru faptele comise și reluată în dosarele clasate deja.
    Mai avem oare procurori patrioți care să aplice legea și să recupereze prejudiciul?

  13. Să nu uităm că PSD e un partid care mereu a susținut isteria pandemică. A votat starea de urgență, starea de alertă, legea carantinei, a promovat susținători ai îngrădirii drepturilor democratice sub pretextul covidului precum Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu. Guvern PSD înseamnă să cazi din lac în puț. https://mariusmioc.wordpress.com/2020/08/29/sorin-grindeanu-cenzorul-sef-al-dictaturii-pandemisto-liberale-devine-vicepresedinte-al-psd/

  14. Ba cat sa ti mai repet ca sa intelegi Daca nu vota dosarele fake rasareau ca ciupercile dupa ploaie Nu vezi ca toti incremenesc cand il vad pe sas de frica dosarelor Oare de ce niciun ziarist nu are curajul sa l intrebe verde in fata ce are de gand si de ce vinde tara Toti se tem de el si de statul mafiot care il sustineDe prost trebue sa te feresti ca el nu stie de gluma

  15. Draga conte, nustiu de cand scrii matale articole , dar ideea de anticipate e imposibila in Ro. Ai citit constitutia ? Chiar si azi daca toti ar vrea anticipate inclusiv PNL, mai repede de 90 de zile nu poti sa le ai. Ca tre buie sa pice 2 guverne , trebuie sa treaca 60 de zile , apoi dizolvarea parlamentului , apoi inca o luna de campanie , apoi alegeri. Dureaza enorm. Iar daca Ciolacu zice ca vrea un guvern de specialisti pana in martie apoi anticipate , pai abia din martie se calculeaza cele 90 de zile….un rahat. Deci adio anticipate. Ma mor cum de sunt jurnalisti care cred prostia cu anticipatele !!!

  16. Se tot vehiculeaza ca ..vai..suntem in democratie …vai vai!Nu este adevarat …suntem sub dictatura dreptei condusa de statul mafiot si Sri ul Suntem sub dictatura unui venetic mafiot si hot Sub dictatura unui corupt Vom scapa doar iesind masiv in stradaLa noi dictatura e mai rea decat cea din Belarus

  17. asta asteapta ca oamenii sa ajunga in sapa de lemn? asta-i atitudine de psd-ist? tu n-o sa treci de o cifra cand vor vedea oamenii ce idei ai. auzi la el, sa saraceasca lumea sa ajunga vai sufletul ei!

  18. Atitudinea PSD-ului este și logică și ancorată în realitate. Solicită apelarea la popor pentru a stabili, în conjunctura actuală, reformarea structurii parlamentului și punerea acesteia în concordanță cu starea națiunii.
    Alte idei sunt vorbe goale de tip bla…bla… bla.

  19. Acesti leproizi ahtiati dupa ciolan au acceptat in 1907 sa intre ei la guvernare in locul Conservatorilor ,care au spus ca ei nu vor sa si manjeasca mainile cu sange de Roman Dar leprele au acceptat si au facut harcea parcea 11000 de semeni de ai nostri PARCAmi imaginez una ca Alinuta Gorghiu cum casapea cu carabina sute de amarati jerpeliti si flamanzi Sunt sigur ca nici ea ,nici Raluca babuina nici iohanusul nu s ar da inapoi daca s ar repeta istoria Javrele antiromanesti nu se dezmint Siktir scarbelor

  20. Domnu Dancu nu se poate Noi vrem sa stam 8 ani la guvernare Zise rupatoarea de paturi Acuma nu mai vrei alinuskaia maia?Ati scapat tara de sub control in toate privintele si gata nu mai vreti Nu se poate ,asta ati vrut asta aveti Iohanus sa puna trenul inapoi pe sine cum era cand a dat foc la Colectiv Nu poate ?Pai cum sa poata niste prostani si dobitoci Siktir scarbelor Poate crapati naibii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger