AcasăPoliticaDe ce nu se merge mai mult cu bicicleta în oraș? Explicațile...

De ce nu se merge mai mult cu bicicleta în oraș? Explicațile lui Klaus Iohannis. A dat glas nemulțumirilor de față cu Nicușor Dan – VIDEO

De ce nu se merge mai mult cu bicicleta în oraș? Explicația președintelui Iohannis - VIDEO (foto: captură video)

Șeful statului are o explicație pentru faptul că, deși unii români și-ar dori să meargă cu bicicleta prin oraș totuși ezită să facă acest lucru.

Nu o dată, președintele a mers cu bicicleta – atât la Sibiu, cât și în Capitală, după ce a ajuns în prima funcție în stat.

Și joi, 3 iunie, Klaus Iohannis a pedalat până în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), unde a participat la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei. La fel au făcut și primarul Capitalei, dar și ministrul Mediului – VEZI AICI. ”Cred că este o zi foarte potrivită pentru a promova şi noi politicienii mersul pe bicicletă. Este evident şi cred că toată lumea ştie: mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos, te scuteşte de ambuteiajele din trafic”, a declarat Klaus Iohannis.

Puține piste pentru biciclete și șoferi nervoși

Chiar și așa, liderul de la Cotroceni n-a ocolit o realitate pe care foarte mulți locuitori ai Capitalei, dar nu numai au constatat-o la rândul lor – aglomerațiile din intersecții, dar și faptul că, în lipsa pistelor speciale, unii bicicliști ajung să circule pe șosea, printre mașini.

”De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta în oraș, în acest condiții? Dacă încercați să mergeţi cu bicicleta veţi vedea imediat de ce totuși puţini fac acest efort. Sunt prea multe intersecții unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta, sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi de multe ori împarţi banda de mers cu automobiliști de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor și de foarte multe ori dai de piste făcute aparent pentru biciclişti, dar se merge foarte greu pe ele, fiindcă cei care le-au conceput probabil nu folosesc bicicleta. Iată câteva chestiuni care sunt uşor de remediat, dacă chiar vrem să promovăm mersul pe bicicletă în oraşele noastre”, a completat președintele.

Iohannis: Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor

Totodată, Klaus Iohannis a recomandat oamenilor să folosească, pe ca avut și un mesaj pentru autoritățile locale, amintind de rolul pe care îl au în această chestiune.

”Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor. Nu toată lumea vrea să meargă cu maşina și nu toată lumea vrea să petreacă ore și ore în ambuteiaje. Pentru asta din păcate nu este suficient să ne întâlnim să vorbim ce frumos este să mergem cu bicicleta. Trebuie să şi facem ceva. (…) Trebuie să înţelegem că drumurile le împărţim între automobilişti, bicicliști, pietoni, cei cu trotinete şi alte mijloace de transport. (…) Mă adresez autorităţilor locale, în special, dar şi autorităților centrale să faciliteze dezvoltarea de drumuri, piste destinate mersului pe bicicletă”, a mai declarat președintele.

300 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu neaparat. In orasul meu sunt piste nefolosite.
    Sezonul cald in Romania tine 2 luni din care 3 saptamani sunt canicula. Deci pt alea 2 luni nu se merita țoacla motor decapotabila sareta sau camila 🐫.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger