AcasăPoliticaDe ce nu a fost primit Iohannis în trenul care i-a dus...

De ce nu a fost primit Iohannis în trenul care i-a dus pe Macron, Scholz și Draghi la Kiev. Președintele României, în Ucraina pe cont propriu

De ce nu a fost primit Iohannis în trenul care i-a dus pe Macron, Scholz și Draghi la Kiev. Președintele României, în Ucraina pe cont propriu (sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis)

După ce trei dintre cei mai importanți politicieni cu funcții de conducere în state-cheie ale Uniunii Europene au ajuns joi, 16 iunie, la Kiev, călătorind cu același tren, și președintele României, Klaus Iohannis, a sosit în Ucraina.

Tot cu trenul, doar că nu cu aceeași garnitură cu care au călătorit Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi.

Cum de a ajuns Iohannis să meargă singur în Ucraina

Iohannis a venit singur, după cum se poate vedea din fotografiile postate pe paginile de Facebook și Twitter ale președintelui român, ce însoțesc un prim mesaj al liderului de la Cotroceni, de la sosirea acestuia în Ucraina.

(sursa foto: captură site Bild)

Cum de s-a întâmplat asta și de ce nu au călătorit toți cei patru – cei doi președinți și cei doi șefi de Guvern? Celebra publicație germană Bild oferă un răspuns. E vorba de o informație dată de jurnaliștii nemți de la Bild, care citează surse din anturajul cancelarului Olaf Scholz.

După ce Iohannis a ajuns la Kiev, urmând să se alăture președintelui francez Emmanuel Macron, cancelarului german Olaf Scholz și premierului italian Mario Draghi, publicația germană a dezvăluit că la un moment dat, în timpul săptămânilor de pregătire pentru călătorie, „trio-ul” și-a dat seama că ar putea fi o idee bună să fie prezent și un lider est european, „ca un semn al unității europene”.

Bild dezvăluie că Macron l-ar fi sugerat pe Iohannis, cu care ar avea legături strânse. Doar că nu mai era loc și pentru președintele român în trenul care i-a dus la Kiev pe cei trei lideri vest-europeni. Așa că Iohannis a călătorit „independent de la București la Kiev”. Mai clar fie spus, pe cont propriu.

Vizită la Irpin

Pe de altă parte, pe agenda publică a lui Iohannis, anunțată de Administrația Prezidențială, se menționează următoarele aspecte:

„Cei patru lideri vor efectua o vizită la Irpin, apoi vor avea convorbiri oficiale cu Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, urmând să susțină o conferință de presă comună la finalul discuțiilor (aproximativ ora 15:00, ora României)”

author avatar
Andrei Coman
3.197 afisari

30 COMENTARII

    • ZIARE.COM RUSINEA SI DEZONOAREA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETII FUNCTIONALI CU ODE SI OSANALE MARELUI CONDUCATOR SAS

      ZIARE.COM SITE-UL JEGURILOR PROPAGANDISTE LING IN COOR PUTERNIC CLASA POLITICA SI CONDUCATORUL SSUPREM

    • ZIARE.COM UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE SI LIBERTATEA DE EXPRIMARE , CENZURA SCARBOASA PE ZIARE.COM

      FALSII JURNALIST , COPISTII SI ANALFABETII CE PUBLICA PE ZOAIE.COM INSULTA SI AMENINTA CITITORII , CENZUREAZA SI STERG COMENTARIILE CE NU ELOGIAZA LAUDA VARTOS SEFUL STATULUI . MAI RAU CA PE TIMPUL DICTATURII CEAUSISTE

      RUSINE REDACTIEI ZIARE.COM SI SLUGOILOR PUPIN CURISTI CE SCRIU SI PUBLICA ACESTE MIZERABILE SI GRETOASE ARTICOLE

      • „Doar că nu mai era loc și pentru președintele român în trenul care i-a dus la Kiev pe cei trei lideri vest-europeni.” Asta da explicație. Probabil că era aglomerat rău, dăduseră bilete și în picioare.

      • Pai incearca tembelule sa postezi pe Ev.Z .Cum, nu ai unde ?! Vezi, iata solutia „democratica” infailibila .

  1. Cei trei au ajuns cu ce tren si pe ce bani ?
    Johanica probabil a decontat de la Presedintie…Cand e vorba de bani, banii UE sunt ai UE…banii Romaniei sunt tot ai UE…
    Nu avea loc intr un tren ? Ca nu era asa de mare !

  2. Tocmai cand a trecut trenul au ramas rusii fara rachete, a dracului coincidenta.Johannis a fost lasat pe peron ,in caz ca trenul nu mai ajunge la Kiev ,sa duca mai departe opera de aur a neomarxismului globalist dupa ce prostanacul va fi detasat la Cotroceni.

  3. a venit cu bucatarii, femeia de serviciu si soferii
    Nu aveau incredere in el , ca gandeste incet…

  4. Nu putem să nu-l felicităm pe Iohannis și poziția moderată a României în problema spinoasă a războiului ruso-ucrainean! În opinia mea, cei trei au ales să-și ilustreze poziția invitând șeful unui Stat cu o poziție moderată față de confruntarea de la est, iar acesta este Statul Român. Felicitări și la mai mare!

  5. Si astia ai dreacu,puteau sa-l ia si pe Cocotat in picioare la geam.Cu tichet fara loc.Talpalata,fa-le ba o reclamatie la Gara de Nord,pt.discriminare.Ei dracia dracului,auzi la ei,taman pe tine care invartesti politica internationala ca porcul dovleacul ( incercand sa-i dai de miez,) taman pe tine sa te lase pe peron cu ochii in soare ? Da’ bagajele,nu cumva ti le-au ratacit ? Esti bine ? Acu trebuie sa afli cine ti-a facut figura si pe el baaaa.

  6. Cei patru muschetari la costume și trei ace și zele la tricou sa le arate cat prețuiește maimuțele. ZERO folos!

  7. Ba muianis,arata-ti solidaritatea si cu poporul roman,gunoi penal ce esti

  8. Dulapul a fost pe acolo asa de pomana, s-a agatat si el de capatul trenului ca sa nu cada din el !! Ha ha ha 🙂 Bai jidanule de Zelinski, bai tzarane, omoara-ti toti sclavetii tai, unul sa nu scape intreg si nevatamat, ca doar asa cer stapanii tai amerloci !! Vezi ca Ukro-na-zia ta nu mai exista, in curand o sa fiti impartit in 5 bucati, mari si frumoase, tie o sa iti ramana Kievul acela nazist si atat !! Ha ha ha:) Bai jidanule pitik de la Kiev, sa ne prinzi de ceva !!

  9. Sluga nu putea fi in trenul stapanilor; oricum el a fost de umplutura. I-o fi placand postura asta de sluga, lui, care altfel e destul de mandru si orgolios incat nu-si poate duce paltonul?

  10. acul :: mai lasatil in pace pe IOHANIS CA DACA ERA basescu deja eram in razboi cu urss.

  11. Sluga a fost chemată pt a primi noi ordine. Nu la vagon restaurant cu trei satane de „rang” înalt.

  12. Daca poporul român i-a cerut lui Iohannis că acesta sa nu provoace prin politica sa Rusia ,de ce el s-a dus la Kiev și a dat declarații agresive la adresa acesteea.Intotdeauna Iohannis a sfidat Romania și a avut acțiuni împotriva intereselor ei,demonstrând trădarea ei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger