AcasăPoliticaDe ce insistă America să meargă la război cu China

De ce insistă America să meargă la război cu China

Începutul anului 2023 este marcat de creșterea tensiunilor pe axa China – SUA. Se vorbește intens despre război și asta nu fiindcă vedem vreo provocare reală din partea Beijingului, ci pur și simplu pare că a fost ștearsă orice posibilitate de a evita această bătălie. Cel mai bine arată ce se vrea generalul Mike Minihan, care spune că în 2025 SUA vor merge la război împotriva Chinei.

Aflat la conducerea a peste 110.000 de soldați din Forțele Aeriene americane, Minihan susține, într-o notă internă a Pentagonului care a ajuns în posesia jurnaliștilor de la Time Magazine, că „sper să mă înșel, dar în 2025 vom merge la luptă împotriva chinezilor”.

Teoria ofițerilor US Army e simplă? Xi Jinping și-a asigurat al treilea mandat și a trasat ca obiectiv principal anihilarea Taiwanului. În plus, alegerile prezidențiale din insulă, programate pentru 2024, sunt pretextul ideal pentru o invazie, la fel cum alegerile din Statele Unite, tot în 2024, reprezintă șansa unui atac dat într-un moment când America nu e atentă. „Rațiunea și oportunitatea sunt toate aliniate pentru 2025”, spune generalul Mike Minihan.

Cine în treburile cui se bagă

Argumentele Pentagonului sunt pentru Casa Albă și Congres. Politicienii trebuie convinși (de către puternica industrie de armament) că însăși existența SUA depinde de pornirea unui război cu China.

O ciocnire între Washington și Beijing asupra Taiwanului ar fi rezultatul faptului că America va intra în război pentru o chestiune pe care chiar ea o recunoaște oficial drept „afaceri politice interne ale Chinei”.

Site-ul Departamentului de Stat al SUA admite următoarele, cu privire la „relațiile cu insula Taiwan”: „SUA nu susțin independența Taiwanului”. Dar, dacă SUA nu sprijină independența Taiwanului, atunci, prin extensie, americanii recunosc că Taiwanul nu este independent și, astfel, admit suveranitatea Beijingului asupra acestei insule. Iată, de fapt, politica „O singură China”, la care Washingtonul și practic orice altă națiune de pe Terra au aderat pentru a stabili relații diplomatice cu Republica Populară Chineză.

Într-un moment în care americanii țin în mod regulat prelegeri Moscovei despre „încălcarea suveranității unui alt stat”, poziția lor față de Beijing și Taiwan ar trebui să fie o chestiune simplă de respectare a suveranității chineze.

China, la fel ca Rusia: înconjurată de baze americane!

Presa mainstream, aservită intereselor atlantismului expansionist, încearcă să descrie China ca stat agresor, omițând orice discuție fie despre politica unanim acceptată de marile cancelarii occidentale „O singură China”, fie despre declarația oficială a Departamentului de Stat al SUA. În schimb, publicul este împins să creadă că Taiwanul ar fi, cumva, independent și că Beijingul îl „intimidează”, iar ciocnirea inevitabilă dintre marile superputeri are la bază doar dorința Americii de a apăra, total dezinteresat, micuța insulă.

În realitate, un război SUA – China ar fi rezultatul încălcării, din nou, de către americani a suveranității unei alte națiuni aflate la mii de kilometri de propriile granițe.

Privind orice hartă a desfășurărilor militare în regiunea Indo-Pacific observăm China înconjurată de armata SUA – baze în Coreea de Sud, Japonia continentală, insula Okinawa și Filipine, plus insula Taiwan, blindată cu armament de luptă avansat. Sute de mii de soldați americani, zeci de nave de luptă și sute de avioane de război sunt la o aruncătură de băț de China. Armele de miliarde de dolari duse în Taiwan (scenariu asemănător cu Ucraina, pentru cine are ochi să vadă) sunt destinate unui război proxy, în stil Ucraina, cu China.

China a investit masiv în armata sa e clar pentru toată lumea că se pregătește, într-adevăr, de un război cu Statele Unite. Dar nu pentru că asta vrea, ci fiindcă SUA și-au plasat armata pe pragul Beijingului, căutând gâlceavă.

Taiwanul, deja sub controlul Chinei

Reintegrarea completă a Taiwanului cu China este inevitabilă.

Deja economia insulei depinde în mare măsură de accesul la piețele din China. O statistică realizată de Harvard University privind complexitatea situației economice din regiune arată că aproape 50% din totalul exporturilor din Taiwan merg către China. La fel, China înseamnă și cea mai mare cantitate de importuri pe insulă, multe dintre aceste fiind intrări cruciale pentru producția de semiconductori și componente electronice din Taiwan, care constituie, de departe, principala industrie.

Doar ingerința persistentă și extinsă a Casei Albe în afacerile politice interne din Taiwan a dus la suspendarea reintegrării insulei. Înainte ca Partidul Democrat Progresist (DPP), susținut de SUA, să vină la putere în 2016, Partidul Kuomintang (KMT) era pe cale să semneze un acord comercial cu China, care ar fi sporit și mai mult integrarea economică.

În același timp cu cucerirea politică și economică a Ucrainei, în 2014, America a declanșat și revoluția în Taiwan, supranumită „Mișcarea floarea-soarelui”. Așa au ajuns progresiștii din DPP la putere.

Când va începe, războiul sino-american va fi ultimul exemplu de agresiune militară din partea SUA, aflate în căutarea hegemoniei globale.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.310 afisari

13 COMENTARII

  1. Jegurile ce dețin industria de armament, miros sânge, in lăcomia lor, pot distruge jumătate de glob si miliarde de morti, nu dau doi bani pe oameni

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati.

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi.

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  2. Pai, deja se lupta cu Rusia. Nu se pot bate si cu China si cu Rusia simultan.
    Aveti rabdare sa se termine razboiul din Ucraina si apoi.

  3. Hai la lupta cea mare!
    Incest sa savarsim,
    Rus cu rus să ne unim!
    Internaţionala,
    Prin noi s-o faurim.
    Si lampa lui Ilici s-o belim!

  4. Domnu Cezar,Rusia a invadat mUcraina si acum dupa cum vezi si mata da’ te faci ca ploua,o distruge pas cu pas,vorba ” poietului „, o Tara suverana Europeana.Pt,ca asa i s-a sculat lui Putina.Sa ramana el in istorie ca un fel de Petru II,mai concret Putina criminalul ce-l imita pe Hitler nazistul, pretinul lui Stalin,alt mare criminal al istoriei.Vrei sa insinuezi ca Ucraina este un fel de Taiwan,ce trebuie inhatat de Rusia ? Ce legatura are situatia Tiwanului cu Rusia si Ucaraina ? Doar asa ca sa-i ciufulesti barzoiul lui Putina descreiratul,ucigas de copii.

    • nea Ion du-te cu vaca la pascut si lasa discutiile pe seama celor care au nitica minte. Spune drept cate doze pfizer ai?

  5. au pierdut ăștia războaie purtate prin tari de crescători de capre d’apoi cu o putere tehnologică și umană (1,4 miliarde) China gen.
    PS
    pentru dobitocu (platit sau doar un idiot util) de mai sus..
    Ucraina este singurul stat în întregime artificial (creat de țarii rusi și de bolșevicii lui Lenin) din Europa. e că și cum Romania ar invada „Rep Moldova”..

  6. Stiu toti ca urmeaza China, dar aici e o problema mare pentru prostime.
    Daca incepe, presupunand ca dureaza (putin probabil), toata proatimea va trai atat de rau, incat democratiile trebuie sa se transforme.
    In ce credeti?
    In democratie nazista !

  7. Dar cu cine nu poarta razboaie ameriolacii? Cu toate tarile lumii. Astia sunt teroristii omenirii cu bolnavii pe care-i pun la guvernare. Astia fara colt si praf de pusca nu pot traimanca sau dormi. Au omorat la indieni si mexicani lipsiti de scrupule si fara mila.
    Se tot impusca una doua prin scoli,pe strazi

  8. Armata de drogati ,pupunari si trangeders pedofili amerloci cu cine sa se lupte ,China are peste 100 de milioane de militari ,tehnologie si suport de la peste 5 tari cu arme nucleare ,Victorie pentru BRICS impotriva Satanei drogate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger