AcasăPoliticaDe ce fuge Ciolacu de Cotroceni

De ce fuge Ciolacu de Cotroceni

Ciolacu pune PSD pe tava rivalilor

De două ori în decurs de numai câteva zile a spus Marcel Ciolacu „pas” propunerii de a fi candidatul PSD la „prezidențiale”. Liderul partidului fuge de această responsabilitate și nu puțini sunt cei ce se întreabă de ce. De ce nu vrea Ciolacu să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni? Ce are de ascuns sau ce-l sperie atât de tare încât să repete cu obstinație „Eu nu sunt convins, eu cu mine, că sunt cel mai bun candidat sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte”? În același timp, din tabăra liberală se lansează un mesaj ferm de susținere totală, dacă nu chiar de impunere a lui Nicolae Ciucă pentru scrutinul din septembrie.

Haita USR Forța Dreptei stă la pândă

Privit din afară, tabloul ne înfățișează un soldat speriat și de propria-i umbră, în persoana lui Marcel Ciolacu, care refuză să intre în luptă, și un general mai mult sau mai puțin pregătit de această bătălie, dar, oricum, perfect conștient că are o misiune de îndeplinit.

Toată lumea în PSD se întreabă ce se întâmplă cu șeful partidului și nimeni nu poate da un răspuns categoric. Deocamdată, este liniște, se așteaptă „europarlamentarele” și „localele”, din 9 iunie, dar dacă scorul va reflecta căderea pe care unii o anticipează atunci, în mod cert, se vor ascuți săbiile.

PSD-ul, pus pe tavă dușmanilor

Ca foarte mulți politicieni, nici Marcel Ciolacu nu are un trecut „de neatins”. Pozele cu el vâslind la barca lui Omar Hayssam îl fac vulnerabil și incompatibil pentru rolul unui președinte – de vector politic și lider al diplomației. Din acest punct de vedere, da, Ciolacu este nepotrivit, căci nu există comparație între funcția de șef de stat și cea de premier! Imaginea face totul, iar cea a liderului social-democrat nu este tocmai una imaculată.

Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins, eu cu mine, că sunt cel mai bun candidat sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun”. Cu aceste cuvinte, Marcel Ciolacu nu face decât să pună PSD pe tavă rivalilor. Haita USR-Forța Dreptei abia așteaptă, cum nici partenerii din coaliția de guvernare, liberalii, nu se vor jena să-i sfâșie, la o adică.

Klaus Iohannis va rămâne în istorie drept președintele care i a întors pe români unii împotriva altora

Primul-ministru spune că nu-i interesat decât de un singur lucru – „Să duc acest mandat şi, după terminarea lui, să mă uit în oglindă şi să spun foarte clar că n-am făcut rău nici românilor, nici României, nici Partidului Social Democrat”. Poate că nu realizează, dar Ciolacu tocmai asta face – un foarte mare rău propriului partid, care l-a sprijinit să ajungă la Palatul Victoria, iar acum, pe baza realizărilor acestui Executiv, să țintească spre Cotroceni! Dacă Marcel Ciolacu nu vrea să își asume rolul de candidat în alegerile prezidențiale, atunci cine va trage foloasele unei guvernări reușite despre care tot vorbește? Iar social-democrații nemulțumiți, cum vor fi împăcați? Cum va stinge el focul revoltei? Cu funcții în CA-uri și diverse retribuții?

Taberele în PSD sunt, deja, formate, Grindeanu își vede propriul interes, Firea stă la pândă și așteaptă momentul prielnic să atace, iar prin țară mai sunt și alți lideri care vor avea ceva de comentat.

De indecizia pesediștilor vor profita alții, moment în care Ciolacu va avea unele explicații de dat.

Iohannis și tactica învrăjbirii românilor

Partidul Social Democrat nu a mai contat în ecuația pentru alegerile prezidențiale de pe vremea lui Ion Iliescu. Rând pe lideri, toți liderii partidului au eșuat lamentabil, fie că și-au încercat norocul eternul pierzător Mircea Geoană ori Viorica Dăncilă, ajunsă nici ea n-a înțeles cum să se bată pentru cea mai înaltă funcție în stat.

În plus, e cu atât mai surprinzătoare decizia lui Marcel Ciolacu de a nu candida cu cât, o spune chiar el, România a avut în ultimii 10 ani un președinte care a învrăjbit țara. „Trebuie să intrăm în altă eră”, admite liderul PSD, dar fără să fie dispus să muncească pentru a aduce schimbare.

Klaus Iohannis va rămâne în istorie drept președintele care i-a întors pe români unii împotriva altora. Disprețul cu care i-a privit pe toți cei care au votat altfel decât PNL și USR i s-a citit în ochi cu fiecare ieșire publică de la începutul mandatului. De fapt, el doar a dus mai departe stilul moștenit de la Traian Băsescu, specialist în intrigi și învrăjbire.

Întrebat dacă există un model de preşedinte care să-i unească pe români, Marcel Ciolacu spune că este „ferm convins. Şi eu şi domnul Nicolae Ciucă ne putem asuma acest lucru”. Dar, cum despre el mai zice și că nu s-a decis să intre în cursa pentru Cotroceni, mai rămâne Ciucă. Sursele noastre îl indică a fi preferatul Pentagonului și cu cele mai mari șanse să primească binecuvântarea SUA pentru alegerile prezidențiale.

În ceea ce-l privește pe Marce Ciolacu, se aude că ar apleca urechea la ce-i spune unul dintre cei mai grei lideri, însă nu ne vine a crede că urmează întocmai sfaturile primite, dat fiind că personajul în cauză este recunoscut (și) pentru faptul că nu s-a dat lovit înaintea niciunei bătălii. „Național” va dezvălui la momentul potrivit cine face acum jocurile în PSD.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.050 afisari

13 COMENTARII

  1. Cei care se intreaba ce se intimpla cu Ciolacu, ar trebui sa ia in consideratie ca ordinul din SUA este ca Ciuca sa ajunga presedinte.
    Pornind de aici totul se clarifica si se limpezeste.
    Vom avea un Pinochet de Plenita !

  2. Slugile, a se citi Ciuca si Ciolacu fac ce ordona Inutilul de la Cotroceni, pana acum au executat intocmai, s-au …pe ea de Constitutie, ordinu-i ordin si gata, se executa

  3. sobolanul polutic simte pericolul. clasa politica dâmbovițeana este complet santajabila, iar satanele de la ue+nato vor sa ne impinga intr-un razboi care nu ne priveste.
    asa ca șobolanii politici caută scaparea.

  4. ciolacu nu fuge, doar executa ordinul primit. la fel procedeaza si simion.
    ca de la stapan la sclav.
    de la ambasade, unii comanda, tradatorii executa.
    si doar îi netezesc calea spre cotroceni altui tradator: ciuca.
    sa ne amintim in ce context a ajus ciuca presedinte la pnl si prim ministru.
    ce-am scris mai sus… a zis orban cu gura mare cand a fost dat deoparte de la ciolan.
    totul e pe față.

  5. Cine finateaza USR si Forta lu dreapta si Partidu Drept, satelit si cate mai sunt, partide de buzunar, de au bani sa impanzeasca orasele cu afise si corturi si ameteasca sondaje ca USR e pe primul loc , sa adune tineri sa le explice ce bine au facut ei Romaniei, da’ nu se vede ce…?
    Bugetul lor nu il controleaza nimeni?

  6. De ce fuge Ciolacu de Cotroceni????
    Pai stie ca ajunge la Rahova si nu vrea sa se complice.

  7. Nu cred ca fuge el; nu-l vor stapanii. Nu ati inteles ca guvernatorul coloniei este ales de stapani? Cea mai sluga dintre slugi.

  8. A spus pas Ciolacu , vrajeala de popa de țara , de asta se zbate si alearga peste tot . sa iei in serios un politician inseamna sa fii prost . un ex despre acest Colacu , ani de zile a fost sluga perfecta a lui Iohanis si acum la final spune ca Iohanis a invrajbit si altele , cam asta-i omul , cu o mie de fețe !

  9. japita asta carea crescut printre tarabe si NU A FACUT N I M I C IAR SRI I-A OOERIT AMAARATUL DE ,,bac,, LUAT DE UN COPIL NORMAL NU DE O GLOABA PUTUROASA PE LA 38 DE ANI SI CARE NU STIE CUM SA REDUCA DATORIA EXTERNA CAND ATAT EL CAT SI PSD UNDE A AJUNS TOT DATORITA SPRE RUSINEA PSD SI SRI IN TRO FUNCTIE NEMERITATA ,SE T E M E DE CELE MERITATE !

  10. Ciolacu NU fuge de prezidentiale ci isi amana anuntul de participare pana in ultima clipa ,astfel nu mai devine Tinta intrebarilor incomode ,despre Scoala,contracte cu firme,Omar Haissan,clovnul lui Dragnea,,,,,Oricum,in urmatoarele 30 de zile ,cred ca vor zbura de la guvernare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger