AcasăPoliticaDe ce au rămas deschise after school-urile, dacă școlile s-au închis -...

De ce au rămas deschise after school-urile, dacă școlile s-au închis – VIDEO

De ce au rămas deschise after school-urile, dacă școlile s-au închis

În contextul recentelor măsuri luate de autorități, în vederea gestionării problemelor generate de noul coronavirus, urmare a faptului că în Capitală s-a depășit rata de incidență de 3/1000 locuitori, cursurile în unitățile de învățământ se desfășoară de marți începând, timp de 14 zile, strict online.

Chiar și așa, în ciuda faptului că Prefectura Capitalei anunțase în primă fază altceva, s-a comunicat în cele din urmă că activitatea din creșe și after school-uri este permisă în continuare. Întrebat cum de școlile au fost închise, dar after school-urile nu și dacă se consideră că este un risc de infectare mai mic la acestea din urmă, premierul a adus în discuție concluziile privind respectarea regulilor în aceste spații. ”Știți că am tratat creșele și after school-urile în mod distinct. Ele nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educației. Creșele țin de autorități locale, iar after school-urile oarecum la fel. În ceea ce privește after school-urile, știți că am permis funcționarea tipurilor de after school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri în zona after school-urilor. (…) Ceea ce înseamnă că au respectat regulile”, a declarat Ludovic Orban, miercuri dimineață.

Mai mult, șeful Guvernului consideră că aceste unități sunt, de fapt, un sprijin pentru părinții care trebuie să muncească și nu au în grija cui lăsa copiii. ”Sunt mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste after school-uri ca să poată să-și desfășoare activitatea profesională și atât timp cât ele nu au generat infecții suplimentare nu am considerat că este necesară (închiderea-n.n). Ele nici nu au fost incluse în Hotărârea de Guvern și în ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății”, a mai fost auzit spunând premierul.

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger