AcasăPoliticaDe ce-ați votat Nicușor Dan?

De ce-ați votat Nicușor Dan?

Bugetul Primăriei Municipiului București a fost respins. Aș fi tentat să spun că e foarte bine, ca să simtă pe pielea lor și cei care l-au votat pe Nicușor Dan primar. Dar ce vină au ceilalți locuitori? Consilierii USR, majoritarii care au respins bugetul, nu au nicio legătură cu viața metropolei. Nu îi interesează că dacă până pe 7 mai nu se lămurește treaba, Capitala rămâne fără bani. Lucrările de abilitare a rețelei termice se vor opri. Iarna viitoare ne vor îngheța mâinile pe calorifere. Dușul va intra în cartea de istorie. Se vor stopa și lucrările de amenajare a drumurilor. Gropile se vor uni între ele până ce se va ajunge la una singură, cât ține bulevardul de lung. Peste tot, căci nesimțirea edililor nu are unități de măsură. Bucureștiul va arăta ca după război.

La data când Nicușor Dan a fost încoronat regele dușurilor

Ne-am dus și am votat. Fiecare pe cine i s-a părut că-i reprezintă mai bine interesele. Presupunând că l-am votat pe Nicușor Dan, ce vină am eu că este într-un permanent scandal cu partidul din care a făcut parte până cu puțin înainte de alegeri? Mă interesează pe mine că liberalii care l-au adoptat imediat au ceva de împărțit cu USR? Mă interesează că interesele lor, în foamea de putere, nu se pot aduce la un numitor comun?

Noi ce vină avem?

Mi se întărește convingerea că Nicușor Dan a ajuns primar mai mult ca rezultatul unei răfuieli între PNL și USR. Pentru a-și cimenta poziția în partid, Ludovic Orban l-a băgat în față. A câștigat, deși mutarea lui a fost o neghiobie. Apoi a venit rândul USR să mute. De fapt, partidul lui Dan Barna nu mută, se răzbună pe toți și pe toate. E croit numai pe fitileală, pe gălăgie și pe scandaluri până ce i se satisfac revendicările. La Primăria Capitalei, iureșul a pornit de la refuzul liberalilor de a numi în consiliile de administrație ale spitalelor oamenii USR PLUS. Toată lumea știa că erau și sunt foarte apropiați de Vlad Voiculescu și viceprimarul Tomescu, un alt slujitor credincios al acestuia. Or PNL tocmai îl zburase pe Voiculescu din fruntea Sănătății și nu voia să-i prăsească prin Primărie fanii, așa că lucrurile se leagă. Presupunând, repet, că aș fi un votant al lui Nicușor Dan, ce treabă am eu cu mizeriile astea?

Complet aerian în administrație

Teoretic, Nicușor Dan a fost ales pentru programul lui de a conduce Capitala. Așa ar fi de admis, dar nimic din acest program nu a fost realizat. Să oprești apa caldă în campania electorală pe motiv că rețeaua de termoficare este defectă, dar, pe de altă parte, să promiți că-i dai drumul după alegeri este doar una dintre obrăzniciile la care s-a pretat primarul. Apoi, a fost ales, dar apa caldă și căldura tot nu au ajuns în apartamente. De data aceasta, motivele au fost altele, la fel de imbecile. Ba nu că nu există banii și forța de muncă, ba că Bucureștiul s-ar transforma într-un imens șantier. Nicușor Dan demonstra, de fapt, că nu știe ce să facă în administrarea orașului. De ce l-ați ales?

Umilință și mizerie

A promis un oraș curat. Nu e. A promis un oraș modern. Nu e. A promis un oraș occidental. Nu va fi niciodată. A promis un oraș civilizat. Nicio șansă, atât timp cât se practică politica jafului la drumul mare. Este inadmisibil să impui taxa anuală de parcare la 600 de lei câtă vreme veniturile nu sunt egale. A avea mașină nu este un lux, ci o necesitate. Pe Nicușor Dan nu-l interesează că pe lângă banii aceștia mai e nevoie și de bani pentru întreținere, pentru facturi la servicii, pentru educația copiilor, căci școala e gratuită doar pe hârtie. Plătim impozitul la sănătate, dar când ajungem în spital ne cumpărăm singuri medicamentele. Ce a făcut Nicușor Dan de când a fost ale primar? Nici măcar bugetul nu a reușit să-l definitiveze. Și, dincolo de asta, ce a realizat? Nimic. Nimic. De ce l-ați ales? O mână de nevolnici a condamnat un oraș întreg la umilință și mizerie.

author avatar
Valentin Boeru
2.061 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger