AcasăPoliticaData la care Ciucă își va lua bagajele pentru a pleca din...

Data la care Ciucă își va lua bagajele pentru a pleca din biroul de premier/ Ce funcție NU ar vrea actualul premier

sursa foto: Facebook/PNL

În următoarea perioadă se vor duce negocieri esențiale privind componența viitorului Cabinet ce ar urma să fie condus de către Marcel Ciolacu. Și pe măsură ce liberalii și social-democrații discută tot mai mult pe tema apropiatei rotative guvernamentale – în urma căreia PSD-ul va prelua șefia Executivului, de la PNL – rămâne încă învăluit în mister un aspect.

Și anume ce funcție ar urma să ocupe actualul premier Nicolae Ciucă, după rotativă. Va rămâne la Palatul Victoria, pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală? Sau va merge la Senat, știut fiind faptul că s-a vehiculat varianta că aceasta ar urma să ocupe a doua funcție în stat, cea care îi revine președintelui Camerei superioare a Parlamentului.

Până ca premierul în exercițiu să facă public un astfel de anunț despre viitorul său pe scena politică autohtonă, au loc discuții pentru pregătirea rotativei guvernamentale.

Surse: Mai degrabă ar vrea vicepremier, decât ministru al Apărării

Deocamdată, pe surse s-a aflat că Nicolae Ciucă ar urma să-și depună mandatul de prim-ministru în 26 mai, potrivit protocolului coaliției formate din PSD, PNL și UDMR, ce prevede „predarea” funcției de premier către Partidul Social Democrat.

Ce urmează pentru Ciucă după ce nu va mai fi premier? Conform unor surse politice, citate de știrileprotv.ro, liderul PNL nu vrea să preia portofoliul Apărării, însă se gândeşte la varianta de a fi vicepremier în viitorul Executiv.

„Nu am luat o decizie privind viitorul meu, mă gândesc și la funcția de vicepremier, nu e sub demnitatea mea. Clar nu iau Apărarea”, ar fi spus Ciucă într-o întâlnire cu liderii PNL.

Așadar, actualul premier n-ar lua în calcul o revenire la Ministerul Apărării, minister pe care l-a condus înainte de a deveni șef al Guvernului.

Ciolacu: Mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern

Până să se afle ce anume funcție ar urma să ocupe, în perioada următoare, Nicolae Ciucă, șeful PSD, Marcel Ciolacu, viitorul premier, a anunțat, marți, după o ședință a conducerii social-democraților, că a primit un mandat din partea colegilor săi pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern.

„Vă spun fără nicio reținere: nu m-am născut nici președinte al PSD, nici politician, nici președinte al Camerei. Eu când m-am născut, m-am născut român. (…) Colegii mei mi-au dat un vot și un mandat de a avea (…) o discuție cu fiecare ministru în parte, (…) pentru a face o analiză în funcție de fiecare minister, împreună cu președintele PNL Nicolae Ciucă în ceea ce privește componența și numărul secretarilor de stat la fiecare minister în parte, în funcție de importanța ministerului și de oamenii care au făcut față până acum la aceste funcții. Deci, categoric, astăzi colegii mi-au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern, reducerea numărului de secretari de stat, cât și reducerea numărul de agenții guvernamentale”, a declarat Ciolacu, după reuniunea de marți a Consiliului Politic Național al PSD.

author avatar
Andrei Coman
553 afisari

14 COMENTARII

  1. BARONESELE LUI HITLER CAUTA GIGOLO LA VIENA…NU MAI VOR LA MARIOTT CA SE FILMEAZA PARTIDELE DE SEX ANAL…HA HA HA…

  2. Da, TOTI, cand îsi fac bagajele ??? Cand ne lasa liberi ??? Pe bucati nu ne intereseaza cand se duc…

  3. Bai ciukanezule, chiar ai toate bagajele pregatite, sau esti numai prost ? Ha ha ha 🙂 Bai, astia isi bat joc de tine, chiar din tabara ta de sekurici cu ochii albastrii care se dau si ziarici agarici 🙂 Multumim, multumim, din inima Partidului, si Ciukanezului 🙂 Urale, aplauze, ovatii 🙂 Ura, ura, ura, si la gara 🙂 Dar vezi ca anumite locuri pentru ascunzis din Alpi sunt deja ocupate, asa ca atentie marita la ce miscari bruste o sa faci pe acolo, sa nu te dea vre-un romanas jos de acolo, de pe munte 🙂

  4. & La guvernarea lu’ ”’meu” ăsta (o fi fost peltic când era mic) , ”Zmeu” face ce face zmeul, că s-a făcut ”mare Zmeu”, ?

  5. Pe militari i-a mintit ani multi , iar acum urmeaza politistii, jandarmii , pompierii etc……. Vai de capul lor ! Erau dezbracati si prost platiti demult ! Sa vedeti talent de oltean smecher !

  6. Baieti, incet cu pianul pe scari ca dinsul urmeaza sa fie presedinte !Tipul de uns care face pe nisnaiul. si-si vede de cariera !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger