AcasăPoliticaDaniel Tudorache, reacție după renumărarea voturilor: „Dacă nu existau acele imagini, nu...

Daniel Tudorache, reacție după renumărarea voturilor: „Dacă nu existau acele imagini, nu ajungeam aici”

Daniel TudoracheDaniel Tudorache, prima reacție după victoria întârziată: „Dacă nu existau acele imagini nu cred că ajungeam aici”

Daniel Tudorache a oferit prima reacție după ce renumărarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat. Noile cifre îl dau câștigător de drept al Primăriei Sectorului 1, cu aproape 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar.

Totuși, Tudorache așteptă comunicatul oficial al Parchetului General pentru a se pronunța cu privire la rezultatul renumărării voturilor.

„Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri. Procurorul de caz ne va comunica mâine ce a descoperit la renumărarea voturilor.

E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie, dar o parte dintre membrii oficiului electoral de sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații sau știau ei de ce trebuiau să se opună. Nu o să fac niciun comentariu până nu voi avea un comunicat oficial!”, a declarat Daniel Tudorache la Antena 3.

Daniel Tudorache încă nu sărbătorește victoria

Fostul edil este de părere că, fără imaginile cu sacii plini cu buletine de vot apărute în presă, nu s-ar fi demarat o anchetă. „În urma acelor imagini, PSD-ul împreună cu mine am făcut acea solicitare la SIIJ, de renumărare a voturilor. Dacă nu existau acele imagini nu cred că ajungeam aici”, a mărturisit el.

Renumărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din Sectorul 1 s-a încheiat marți seară, după ce întregul proces fusese prelungit 10 zile. Urmează ca în decursul zilei de miercuri cei de la Parchet să transmită un comunicat oficial în acest sens, potrivit unor surse din anchetă.

Daniel Tudorache (PSD) ar fi câștigat de facto alegerile la Sectorul 1. El ar fi obținut cu peste 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand (USR). PSD a depus o plângere anul trecut după alegeri, reclamând fraude.

author avatar
Andreea Vlad
602 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger