AcasăPoliticaDâncu, un guru ratat

Dâncu, un guru ratat

Nea Vasile Somnifer, cum îi spune colegul meu Răzvan Boanchiș lui Vasile Dâncu, are marele talent de a vorbi despre orice, fie că te interesează sau nu. Expunerile lui sunt atât de învăluitoare încât nu îți dai seama când îl bagă pe Jimmy Hoffa în mișcarea renascentistă sau când, adevărat rapsod al cuvântului, îți povestește cum ar putea salva PSD alegerile din 2300 și ceva.

Cel mai frumos a fost, însă, când Dâncu a declarat că PSD nu vrea să preia puterea. Aha! Afirmație tulburătoare, care răstoarnă toate  calculele celor care cred că PSD vrea să conducă. Sau ar mai vrea să conducă. Exclus, PSD nu vrea nimic. Social democraților le este bine așa cum sunt, blegiți de guvernările anterioare, visători  fără frontiere și războinici doar în declarații. Cel puțin asta se deduce din declarația acestui guru de partid scăpat prea devreme din oul înțelepciunii.

Chiar, că bine zice Nea Vasile filosoful care l-a desenat din cuvinte pe viitorul președinte încât a rezultat Iohannis. Atât de fidel i-a ieșit portretul încât și serviciile s-au mirat ce mult seamănă cu ceea ce își doreau și ele. În fine, revenind, ce să facă social democrații cu puterea? Să-i facă sânge rău lui Iohannis? Să-i bage la casa de nebuni pe cei care trag sforile să iasă liberalii câștigători până când li se tocește doctrina?

Ce știe PSD să facă atunci când are puterea? De principiu, o pierde, așa gândesc eu. Și, în condițiile astea, de ce să o mai preia? Așa o fi cugetat și Nea Vasile „Guru”. Scurtăm un drum, o fi zis gânditorul de partid. Ce să ne mai zbatem să o pierdem dacă e mai ușor să nu o luăm? Poți să pierzi ceva ce nu ai? Evident, nu. Iar de aici încolo „Guru” poate naște și alte teorii, speculații și snoave politice din care să rezulte că PSD poate, dar nu vrea.

author avatar
Valentin Boeru
1.030 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger