AcasăPoliticaDâncu aduce voturi?

Dâncu aduce voturi?

Ultima achiziție a PSD se numește Vasile Dâncu. Nici nu a trecut bine de poarta din Kiseleff 10 și a și ajuns președintele Consiliului Național al PSD. Pe funcția asta ajungi prin vot secret. În cazul lui Dâncu s-a făcut o derogare. Secretul a fost făcut public și după aia să dea dracul să nu se voteze! Simplu, ca orice manevră de partid gândită de Marcel Ciolacu.

Vasile Dâncu este cel mai potrivit personaj pentru teatrul absurd al partidului care împrăștie social-democrația peste România. N-am spus eu că e cel mai bun, Ciolacu a decretat asta.

Ca un basm cu Harap-Alb

Legenda spune că în 2014 Vasile Dâncu a fost solicitat/rugat/convins/i s-a impus să creioneze portretul robot al viitorului președinte. Crin Antonescu parcă l-a rugat. Legenda mai spune și că un serviciu de informații l-a convins. Conștiința lui de sociolog i-a impus. Nu vă spun cine i-a solicitat, n-ar fi frumos din partea mea. Cert este că omul a desenat. Legenda spune că n-a dat umbre, pentru că nu era voie să umbrești personajul și, oricum, cel puțin un serviciu de informații le-ar fi șters. Aceeași legendă spune că toate desenele prezentau același chip, pe cel al lui Klaus Iohannis. Aici, firul legendei se rupe și nici până astăzi nu se știe nici cine a luat pânzele cu portretul, nici de ce Crin Antonescu s-a sictirit în asemenea hal încât a plecat de la liberali.

Acum, Vasile Dâncu a fost adus la social-democrați. Va face schițe în continuare. Are talent și poate face minuni cu acuarelele. Poate ține prelegeri despre partid, despre victoria în alegeri, dacă i se cere, despre de ce este mai bun Ciolacu decât Șerban Nicolae, și Olguța Vasilescu decât Teodorovici. Niciodată însă nu va predica despre cine este mai bun decât Marcel Ciolacu. Pentru asta nu are vopseluri. Că a fost prieten cu Coldea nu contează. Ce, Marcel Ciolacu nu a trecut și el pe la o școală SRI? Sau Grindeanu? Sau Tudose? Dâncu se va ocupa de imagini. Va face câte este nevoie. Imagini cu partidul. Imagini cu strategiile care l-au consacrat, căci nimeni altul nu năștea conflicte așa de ușor, pe care tot el le stingea. Le poate da și umbre, aici nu sunt interdicții. Un singur lucru nu va putea face marele sociolog care a ratat titlul de academician. Nu va aduce voturi. N-are cum. Și nici de ce.

author avatar
Valentin Boeru
890 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger