AcasăPoliticaDan Tudorache, după ce a cerut renumărarea voturilor la sectorul 1: ”Îmi...

Dan Tudorache, după ce a cerut renumărarea voturilor la sectorul 1: ”Îmi doresc transparență totală”

Dan Tudorache a cerut renumărarea voturilor la sectorul 1: ”Îmi doresc transparență totală” (sursa foto: Facebook/Dan Tudorache)

Locuitorii sectorului 1 mai au de așteptat până să afle cine anume va conduce administrația locală în următorii 1 ani.

Primarul în exercițiu, social-democratul Daniel Tudorache, a anunțat marți dimineață, că a cerut încă de azi noapte Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul din 27 septembrie. ”Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a transmis Tudorache, pe Facebook, cu trimitere la acuzațiile venite îndeosebi din direcția principalei sale contracandidate în cursa pentru fotoliul de primar al sectorului 1.

Armand anunță că se va adresa Parchetului General

În același timp, e de menționat faptul că, aflând despre pasul făcut de Tudorache, Clotilde Armand a reacționat. Nu oricum, ci în termeni duri, catalogându-l pe edilul în exercițiu drept ”bolșevic” și anunțând că are de gând să se adreseze Parchetului General.

”Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ”voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a transmis Armand, via Facebook.

Cum e cu numărătoarea paralelă

Suspansul se menține, așadar, în privința rezultatului alegerilor la acest sector. În cursul zilei de luni, edilul postase un scurt mesaj pe aceeași rețea de socializare, invocând concluzia evidențiată de numărătoarea pararelă. ”După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, scrisese Tudorache, mesajul său fiind preluat și pe pagina oficială de Facebook a Partidului Social Democrat.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger