AcasăPoliticaDan Barna, nemilos cu Vlad Voiculescu. Liderul USR l-a umilit în direct

Dan Barna, nemilos cu Vlad Voiculescu. Liderul USR l-a umilit în direct

Vlad VoiculescuDan Barna, nemilos cu Vlad Voiculescu. Liderul USR l-a umilit în direct

Demiterea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a zdruncinat încrederea în coaliția de guvernare. Liderii USR și PNL și-au trimis săgeți timp de mai multe zile, iar apele nu par să se fi liniștit deși Ministerul Sănătății și-a găsit în sfârșit un nou șef.

Soarta lui Voiculescu a fost repede tranșată și în partidul din care face parte. Liderul Dan Barna a transmis că „Vlad rămâne în continuare unul dintre colegii și unul dintre personajele politice ale USR PLUS și nu va dispărea, nu se va volatiliza”. Totuși, declaraţiile despre raportarea incorectă a morţilor COVID-19 făcute de Vlad Voiculescu nu erau „neapărat necesare”.

Întrebat dacă, personal, ar fi comunicat public informația, așa cum a făcut-o Vlad Voiculescu, Barna a spus: „din punctul meu de vedere, care se menține și în prezent, o analiză tehnică pe niște discrepanțe de date între două baze de date este o chestiune care trebuie verificată. În momentul în care avem niște concluzii, am identificat problema de metodologie, atunci are rost să faci o comunicare. Până atunci însă e ca și cum ai lucra la o problemă de matematică și ești în plină rezolvare”.

Cât timp nu există rezultatul verificării, informația nu aduce altceva decât rumoare, spune vicepremierul: „Și eu consider că nu era neapărat necesară acea comunicare”.

Vlad Voiculescu, ex-ministrul Sănătăţii, reclama diferenţe „fundamentale” între raportare şi datele reale privind decesele COVID, spunând că diferenţa între datele raportate poate fi „de ordinul miilor”.

author avatar
Andreea Vlad
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger