AcasăPoliticaDan Barna, caracterizare controversată pentru Cioloş: "Îmi vine în minte cuvântul SISTEM"!

Dan Barna, caracterizare controversată pentru Cioloş: „Îmi vine în minte cuvântul SISTEM”!

barna ciolosDan Barna, caracterizare controversată pentru Cioloş: "Îmi vine în mine cuvântul SISTEM"

Rezultatele primului tur de la USR PLUS au bulversat cele două partide și pe liderii lor. Puțini se așteptau ca Dacian Cioloș să câștige în fața lui Dan Barna în primul tur.

Numărul alegătorilor USR este aproape dublu decât numărul alegătorilor PLUS. Cu toate acestea, liderul USR a pierdut numeroase voturi de la propriul partid, în timp ce Dacian Cioloș a reușit să convingă câteva mii de alegători din partidul lui Barna să voteze cu el.

Este Dacian Cioloş omul „sistemului”?

Dan Barna îl caracterizează pe Dacian Cioloș ca aparținând ”sistemului”, într-o discuție cu Irinel Darău, candidatul la președinția USR-PLUS care a ieșit din cursă după turul întâi al alegerilor interne.

Președintele USR, Dan Barna, a fost întrebat, într-o dezbatere cu Irineu Darău, cum ar caracteriza candidații la șefia USR PLUS. Despre el, Barna a spus că îl caracterizează ”îndrăzneala”. Despre Irineu Darău, Barna a spus că îl caracterizează ”curajul”.

Când a venit vorba despre Dacian Cioloș, Barna a stat puțin pe gânduri și apoi a răspuns: ”Sistem! Este cuvântul care-mi vine cel mai firesc”.

Ce diferenţe sunt între Barna şi Cioloş?

Alternativa, deci, este dacă USR PLUS vrea să meargă spre un partid de sistem, aclimatizat, cu un lider care a trecut prin ministere, comisar european, tot ce înseamnă cv-ul într-un sistem în care a colaborat și cu Dragnea și cu Ponta.

Dincolo de caracteristicile fiecăruia, pe care le veți discuta (în interviurile lui Darău-n. red.) avem două linii: un USR pe care l-am construit împreună de cinci ani, sau un partid mai aliniat cu ceea ce suntem obișnuiți în politica din România”, a punctat Dan Barna ce-l diferențiază de Dacian Cioloș.

Competiția din USR PLUS este în plină desfășurare, miza a crescut odată cu apariția suprizelor la vot și este de așteptat ca temperatura politică să mai crească puțin și în acest partid, în care alegerile interne n-au stârnit valuri și furtuna din PNL.

author avatar
Andrei Ștefan
221 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger