AcasăPoliticaDan Barna, anunț-bombă: moțiunea NU va ajunge la VOT! „Va fi blocată...

Dan Barna, anunț-bombă: moțiunea NU va ajunge la VOT! „Va fi blocată de coaliția care funcționează acum: Cîțu și Ciolacu!”

dan barnaDan Barna, anunț-bombă: moțiunea NU va ajunge la VOT! „Va fi blocată de coaliția care funcționează acum: Cîțu și Ciolacu!”

Liderul USR PLUS, Dan Barna, acuză un blat între PNL și PSD în privința moțiunii de cenzură pe care partidul său a depus-o împreună cu AUR. Acesta este de părere că moțiunea va fi blocată, cel mai probabil de „acest bloc solidar Florin Cîţu – Marcel Ciolacu, PNL – PSD”.

Fostul vicepremier este convins că moțiunea USR PLUS s-a blocat în Parlament și din cauza Congresului PNL, care va avea loc pe 25 septembrie.

Un congres de partid a blocat toată țara. Dacă nu aveam perspectiva Congresului PNL, moțiunea aceasta ar fi fost deja votată și guvernul Cîțu ar fi fost istorie (…) Actele politice ale lui Florin Cîțu și ale PSD au fost aliniate în Parlament, și-n Biroul Permanent, și-n plen. (…) Până în prezent, de două săptămâni. PSD și Marcel Ciolacu îl susțin cu arme și bagaje pe Florin Cîțu, asta e realitatea. Este o realitate pe care o acceptăm. Da, #echipacâștigătoare s-a completat cu Marcel Ciolacu. Este o achiziție a lui Florin Cîțu”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Barna acuză o înțelegere între PSD și PNL

Întrebat dacă știe să fi fost negocieri, Barna a spus că nu se aruncă în acuzații cum a făcut premierul, spunând neadevăruri, ci doar constată că voturile PSD sunt aliniate cu voturile echipei Florin Cîțu. „Faptele sunt foarte clare: Florin Cîțu și Marcel Ciolacu conduc, în momentul de față, România. Asta e realitatea”, a afirmat liderul USR.

Barna spune că guvernul format acum „are un picior rupt și o gleznă scrântită”. Președintele USR s-ar întoarce la guvernare, dar cu un nou premier. „Dacă premierul Cîţu ne anunţă că e gata să facă un pas în spate, să se retragă, mergem la discuţii, colegii mei miniştrii sunt gata şi tot partidul este gata să revină această coaliţie cu un nou premier”, a spus Dan Barna, precizând că nu ar fi deranjat ca invitația la dialog să vină chiar de la premierul Florin Cîțu, dar condiția ca el să renunțe la funcția de șef al guvernului rămâne.

„Acest premier nu mai are resursele nici morale, nici de competenţă, din păcate am constat că ele nu au existat niciodată, oricât credit am dat pentru că până la urmă despre asta vorbim. În momentul în care premierul nu reuşeşte să se ridice măcar la nivelul Cabinetului său, e necesar un nou premier”, a subliniat liderul USR PLUS.

author avatar
Andreea Vlad
276 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta e democratia romanesca sub conducerea de rahat liberala, dictaura si bataie de joc pe fata de tara si romani
    Rusine PNL
    S-o sugi PNL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger