AcasăPoliticaDan Barna a luat-o razna

Dan Barna a luat-o razna

Liderul USR PLUS este convins că are toate calitățile necesare unui președinte. Dacă se referă la vreo asociație meșteșugărească de împletit coșuri din nuiele sau una de pescuit la copcă, poate da. Dacă e vorba de vreun ONG de ciordit bani europeni, așijderea. De aici în sus, orice pretenție emisă de Barna este ori neavenită și prostească, ori ridicolă și unsuroasă.

„Una dintre super-puterile mele este exact capacitatea de a analiza pe îndelete fiecare pas”, a declarat liderul USR PLUS la un post de televiziune. Probabil singurul care îl mai primește prin studiouri pentru a-și debita inepțiile. Barna nu exclude depunerea candidaturii la alegerile prezidențiale viitoare. Mai sunt câțiva ani până atunci, dar el își pregătește terenul. „Nu se face de azi pe mâine, dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezență cât mai consistentă în politica din România și în următorii ani.” E, aici e problema. O vrea el, dar pe noi nu ne-a întrebat. O vrea el, nimic de zis, dar se va lovi de voturi, de data aceasta mai puține decât cele din tura trecută, când l-a învins Viorica Dăncilă. Mai corect spus, „până și Viorica Dăncilă”.

După scandalurile recente din coaliția de guvernare, după declarațiile lui belicoase și după ce a fost la un pas de a provoca o criză guvernamentală profundă, este surprinzător că Barna emite pretenții la președinția țării. Trăiește probabil cu impresia că treaba merge la fel ca la ONG-urile cu care este mai obișnuit. Cred că i se pare că România este tot un ONG, dar ceva mai mare și făcută din ONG-uri mai mici. Unul pentru soră-sa, altul pentru fostul lui coleg de bancă, două la băieții cu care a cântat în liceu la mandolină și încă unul care să producă bani pentru toate, pe care să-i împartă el.

„Este vorba de a construi un proiect și de a construi o poveste, un narație legată de ce perspective are România, perspective politice și în contextul acestor proteste pe care le vedem zilele acestea”, zice el. Păi tocmai aici e buba, căci România nu mai are nevoie de povești. Vrea lucruri adevărate. În ceea ce privește perspectivele, treaba e mult mai simplă, mărețule lider. O țară fără USR PLUS, partid în care bătălia pentru ciolan nu se încheie la descărnarea acestuia, ci se duce inclusiv până la cine apucă să-i scoată măduva. Atât. Președinte de țară? Îhî! Cum s-or zbate acele electroencefalografului pus în fața unei asemenea vești?

author avatar
Valentin Boeru
4.560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger