AcasăPoliticaDacian Cioloș, val de reproșuri după ce i-a fost respins guvernul: „Ei...

Dacian Cioloș, val de reproșuri după ce i-a fost respins guvernul: „Ei sunt cei care au prelungit situația în care ne aflăm”

dacian ciolosDacian Cioloș, val de reproșuri după ce i-a fost respins guvernul: „Ei sunt cei care au prelungit situația în care ne aflăm”

Dacian Cioloș a făcut primele declarații după ce guvernul propus de el nu a primit votul de încredere al Parlamentului. Președintele USR a declarat că parlamentarii au respins singura soluție pe care o aveau. Acesta spune că USR rămâne în continuare responsabili pentru găsirea unei soluții.

„Am fost azi în Parlamentul României cu o propunere de soluționare a crizei. Parlamentarii au discutat despre soluții, dar au respins singura soluție. Exact cei care ne acuzau pe noi că blocăm găsirea unei soluții, prin faptul că am venit azi în Parlament, exact ei sunt cei care au prelungit situația în care ne aflăm. Nu au făcut nicio propunere alternativă dar azi au vorbit din nou de lipsa de soluții.”, a declarat Cioloș.

Acesta spune că USR și-a făcut datorita și rămâne în continuare responsabili pentru găsirea unei soluții, dar si celelalte partide să își asume responsabilitatea pentru că „stau pe margine”.

„USR și-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu această responsabilitate asumată de găsire a unei soluții. E important ca și celelalte formațiuni politice să găsească soluții. Au stat pe margine. Din acest moment mingea se întoarce în terenul domnului președinte. Vom vedea care sunt propunerile dânsului. Nu comentăm speculații despre ce ar putea să facă un partid sau altul. Singurul lucru pe care l-am constatat e că au stat deoparte, nu și-au sumat responsabilități. Din punctul nostru de vedere, soluțiile înseamnă asumare. Nu am văzut asumare până acum”, precizează Dacian Cioloș.

Guvernul Cioloș a înregistrat un vot istoric de respingere. În favoare au votat doar 88 de parlamentari, în timp ce 184 au votat împotrivă. Prin urmare, procedura instituirii unui nou guvern se va repeta. Președintele Klaus Iohannis va organiza din nou consultări cu principalele formațiuni politice, în urma cărora va desemna un nou premier.

author avatar
Andreea Vlad
437 afisari

2 COMENTARII

  1. Noi romanii si toata Romania se afla in stare de razboi cu tine , cu securistii din randul carora provii ,Ciolos Dacian si cu talhatii occidemtali ,olandezu, francezi/Armand Clotildem pe care ii reprezinti. Si toti acestia protejati de nazistul KW Iohannis. Tu nu ai dreptul , bautor de urina sa te consideti romasn.Romanilor le
    este scarba de tine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger