AcasăPoliticaDacian Cioloș, ŢEAPĂ pentru Florin Cîţu! Cum se joacă cei doi de-a...

Dacian Cioloș, ŢEAPĂ pentru Florin Cîţu! Cum se joacă cei doi de-a şoarecele şi pisica

ciolos cituDacian Cioloș, ŢEAPĂ pentru Florin Cîţu! Cum se joacă cei doi de-a şoarecele şi pisica

Premierul desemnat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, a anulat întâlnirea cu Florin Cîțu, după ce PNL a decis să nu susțină un guvern cu premier de la USR. Dacian Cioloș a exclus formarea unei majorități cu PSD, pentru a-și trece guvernul prin Parlament.

El nu exclude însă varianta de a cere votul pentru un Cabinet monocolor, format doar din miniștri USR. Este foarte puțin probabil ca un astfel de demers să aibă șanse de reușită.

Liberalii vor doar cu Florin Cîţu premier

BEx-ul liberalilor a decis în unanimitate că singura variantă pe care o susţin este cea cu Florin Cîţu premier.

90% din timp am vorbit despre problemele reale ale României şi doar 10% despre politic.

Am hotarat introducerea certificatului verde pentru activitatile economice neesentiale. Stiu ca este o masura nepopulara, dar ne asumam responsabilitatea, pentru ca este mai bine decat sa intramin lockdown economic.

Decizia politica este simpla. Guvernul PNLa fost demis in Parlament prin motiune de cenzura. Votul pentru motiune este unul politic si votul USR a fost unul definitoriu pentru demiterea guvernului.

Astfel, responsabilitatea formarii unui guvern este a USR si in subsidiar a PSD si AUR. Astfel, PNL cere USR sa faca intai discutii cu PSD si AUR.

Dacă USR nu va face majoritatea necesară pentru a forma un guvern, PNL va demara negocierile cu toate partidele responsabile, excluzand AUR, pentru formarea unui guvern siunei majoritati”, a spus Florin Cîţu, la ieşirea din BEx.

Ce variante are acum USR:

  • Guvern USR PNL UDMR, cu premier USR sau PNL
  • Guvern minoritar USR, susținut de PNL și UDMR
  • Guvern minoritar USR, susținut de PSD
author avatar
Andrei Ștefan
984 afisari

4 COMENTARII

  1. Ptr ei joaca, pt cetateni moarte, pt tara dezastru si colaps!!!! Vai de capul lor dar sa nu ceara mila ca timpurile o sa i cuprinda si pe ei cat de curand!!!

  2. Iresponsabiliate, aroganta si sfidare duse la paroxism. Toti spun ca tara trebuie guvernata de un guvern cu puteri depline, dar nu fac nici un compromis. Au un singur tel : ciolanul. Tartorul acestei crize majore este Iohannis.

  3. Cata lipsa si dispret din partea acestor doi indivizi care vor sa conduca destinele acestei tari,dezamagire totala,pe mana cui a ajuns aceasta tara si aceasta natie de romani,vinovatii principali suntem totusi noi alegatorii,de aceia sa ne ducep povara pana la cap,inca o data nea fost inselata increderea,dar de aceasta data poate am invatat ceva sa nu mai votam cu turma.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger