AcasăPoliticaDacian Cioloș somează „PNL să se decidă mai repede”: USR sau PSD?

Dacian Cioloș somează „PNL să se decidă mai repede”: USR sau PSD?

Dacian CiolosDacian Cioloș somează „PNL să se decidă mai repede”: USR sau PSD?

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat marți că nu va demara negocierile cu PNL pentru refacerea coaliției până când liberalii nu vor decide pe cine aleg între PSD și USR pentru formarea următoarei majorități guvernamentale.

„O să avem probabil o primă discuție, dar negocieri nu o să începem decât în momentul în care e clar că PNL dorește să refacă coaliția cu USR. Adică să fim într-o situație în care PNL se plimbă de la PSD la USR și apoi din nou la PSD și apoi din nou la USR, nu cred că asta-i modalitatea prin care putem stabili rapid o structură a unui Guvern, cu un program de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș.

El a explicat că programul de guvernare nu poate fi același, iar din acest motiv decizia privind componența viitoarei guvernări trebuie luată înainte de negocieri.

„Aici e o alegere de făcut, care merge dincolo de cine dă mai mult și cine cedează mai mult de o parte sau de alta, e o chestie chiar de orientare de principiu, pentru că nu o să negociezi același program de guvernare cu USR pe care o să-l negociezi cu PSD. Un program de guvernare nu poate fi plimbat așa, de la un partid la celălalt”, a declarat Dacian Cioloș.

USR dorește refacerea coaliței cu PNL și UDMR, dar Dacian Cioloș solicită un răspuns rapid privind opțiunea liberalilor.

„PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate, pentru că una e să negociezi o majoritate cu PSD, am văzut care sunt pretențiile PSD, ce așteptări au, ce pretenții au, cu impact bugetar masiv, știm apetitul, între ghilimele, al PSD pentru reforme și pentru modernizarea României și există posibilitatea refacerii coaliției de centru-dreapta, între PNL, USR și UDMR, dar asta presupune să stabilim un program de reforme, să ne înțelegem pe niște măsuri imediate care trebuie luate pentru a scoate țara din criză”, a completat Dacian Cioloș.

author avatar
Andreea Vlad