AcasăPoliticaDacian Cioloș pregătește un nou partid. Ce colegi din PLUS îl vor...

Dacian Cioloș pregătește un nou partid. Ce colegi din PLUS îl vor urma

dacian ciolosDacian Cioloș pregătește un nou partid. Ce colegi din PLUS îl vor urma

Dacian Cioloș pregătește o ruptură definitivă de USR, la două luni de la renunțarea la șefia partidului, după ce Biroul Naţional a respins planul său de revitalizare al formațiunii politice.

Conform surselor G4Media.ro, Dacian Cioloș încearcă să își convingă foștii colegi să vină alături de ei, însă doar 20 de parlamentari ar fi decis să îl urmeze. Potrivit acelorași surse, conducerea USR ar fi aflat de planurile lui Dacian Cioloș și au purtat discuții cu liderii de filiale proveniți din PLUS.

Dacian Cioloş și-a anunțat oficial demisia din funcţia de preşedinte al USR pe 7 februarie 2022, după ce reformele propuse de el ar fi fost blocate de conducerea partidului.

Sute de demisii din USR după ce Dacian Cioloş a renunţat la șefie

Patru luni de zile a rezistat Dacian Cioloş să fie şef al USR, unde şi-a dorit să ocupe această funcţie. Însă la Congresul care a avut loc în toamna anului trecut nu a reuşit să îşi facă o majoritate şi în Biroul Naţional. Aproximativ 400 de persoane au părăsit partidul după demisia lui.

Practic este forul de decizie care controlează absolut toate deciziile pe care partidul le ia. Acest for este controlat de vechii USR-işti care l-au susţinut pe Dan Barna pentru funcţia de preşedinte. Iar Dacian Cioloș a propus chiar în Biroul Național ca acest for să aibă puteri mai reduse, propunere care a picat la vot și a dus la demisia lui.

Dacian Cioloş a fondat, în 2017, Platforma România 100, împreună cu alţi patru foşti colegi din guvernarea 2016. Anul următor, a făcut parte dintr-un grup care a iniţiat proiectul politic România Împreună, care în decembrie 2018 a devenit PLUS (Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate), potrivit sursei amintite.

author avatar
Andreea Vlad
306 afisari

4 COMENTARII

  1. acest fiu de vipera comunista,un parazit social, nu se lasa. S-a spurcat la politica. A prins educatia de la familia lui de bolsevici comunisti. A inchis uzina de apa grea de la Halanga si multe altele fara sa-i pese de cei care raman pe drumuri la comanda mafiotilor lui din Canada, care l-au pus la ciolan. Saraca natie nu mai scapa de gunoaie si lichele.Toti se vor la ciolan niciunul la munca de jos.

  2. Ciolos pute de la o posta a cadavru politic, numai ca, fiind obisnuit cu parfumul frantuzesc, nu mai face diferenta dintre mirosuri!

  3. Ciolos este dea’ndoaselea a ramas gravid
    Nu stie cu cine si de aia-i timid
    E dea’ndoaselea in orice privinta
    De unde o fi aparut aceasta fiinta!?

    Perfida si proasta, nepotul vulpii,
    Neam de bolsevic securistul curcii!
    La munca bai Buba ,la munci nu la os
    Putoare sucita cu curul pe dos!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger