AcasăPoliticaDacian Cioloş insistă cu propria lui agendă: planul secret pe care vrea...

Dacian Cioloş insistă cu propria lui agendă: planul secret pe care vrea să-l ducă la bun sfârşit în această sesiune parlamentară

dacian-ciolosDacian Cioloş insistă cu propria lui agendă: planul secret pe care vrea să-l ducă la bun sfârşit în această sesiune parlamentară

Dacian Cioloș a anunțat luni că va merge la Parlament pentru a participa la deschiderea noii sesiuni legislative, precizând că printre prioritățile partidului pe care îl conduce se numără eliminarea pensiilor speciale, repararea legilor justiției sau revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Merg astăzi în Parlament la deschiderea sesiunii din acest an pentru a stabili cu colegii din USR PLUS prioritățile de reformă așteptate de cei care ne-au votat.

• Un calendar clar cu urgentarea eliminării pensiilor speciale pentru demnitari și pentru categoriile la care nu se justifică această excepție de la contributivitate

• Repararea legilor justiției măcelărite de PSD

• Înființarea unei comisii de cod electoral pentru a unifica legislația într-un singur act care să prevadă alegerea primarilor în două tururi, scăderea numărului de parlamentari, evaluarea mărimii și distribuției subvenției pentru partide, vot prin corespondență simplificat

• Găsirea rapidă în parteneriat cu Ministerul Sănătății a soluțiilor legislative pentru o reformă reală și finanțare suficientă„, a postat Cioloş pe Facebook.

Pensiile speciale, în analiză la Turcan

Pensiile speciale intră în analiza Ministerului Muncii, a spus ministrul Raluca Turcan. Oficialii caută o formulă juridică prin care principiul contributivităţii să fie asigurat la pensiile speciale. Anunțul a fost făcut după ce Turcan a anunțat că 5 milioane de pensii din România vor fi recalculate.

Pensiile speciale, cu excepţia pensiilor ocupaţionale, intră şi ele în analiza noastră, în sensul în care suntem în căutarea unei formule juridice, căutăm mai multe variante prin care şi la pensiile speciale să asigurăm un principiu de contributivitate”, a spus Turcan într-o conferință de presă.

author avatar
Andrei Ștefan
903 afisari

4 COMENTARII

  1. De ce există atîtea denumiri de pensii? speciale .ocupationala.de serviciu.etc
    simplu ar fi si democratic sa fie denumite toate ” pensie”
    Si recalculate după un singur criteriu.

  2. EPISODUL 3 – CUM SE ÎNCASEAZĂ TAXĂ DE PENSIE BUNĂ
    ÎN ACADEMIA DE POLIȚIE

    Noi metodele infracționale de impunere a taxei de protecție de la subordonați sunt împrumutate și îmbunătățite de ofițeri cu funcții de conducere din Academia de Poliție.
    Este joi, 21 ianuarie 2021, înc”o zi futută ca oricare altă pe moșia patronată de chestorașul ANDRUȘ, când toți se pregăteau de weekend un apel la de Direcția Națională Anticorupție punea pe jar un întreg lanț de comandă.
    Comisarul de poliție BEUTORU IULIAN, până de curând împuternicit Șef Birou Control Intern, este chemat la DNA pentru a-i fi adusă la cunoștiință calitatea de INCULPAT într-un dosar penal ce vizează comiterea infracțiunilor de luare de mită și primirea de foloase necuvenite.
    Toată școală îl cunoaște bișnițarul refugiat după aventura de la Serviciul de Combatere a Criminalității Economice ILFOV, la cimintirul elefanților din Academia de Poliție.
    Ce s-a întâmplat în fapt ? … în iunie 2020, într-o perioadă tulbure a Academiei și-n timp ce chestorasul ANDRUȘ încă pupa clanțele de la UNAP, SRI și Francmasonerie în semn de mulțumire pentru proaspăta împuternicire,
    BEUTORU IULIAN a decis să își rotunjii veniturile sens în care a chemat-o pe M.C. agent de poliție din subordinea lui, căreia i-a propus următorul business: o va propune și susține în ședință de comandă pentru a fi recompensată cu spor salarial pentru lucrări de excepție cu CONDIȚIA, ca lunar, să-i înmâneze lui suma de bani aferentă iar ea va beneficia de o bază de calcul mai mare când va ieși la pensie.
    La aflarea acestei “inginerii” mediul academia a rămas uimit căci pe Beutoru nu l-a suspectat nimeni că ar fi vreo eminență cenușie, el îi specialist în măcelărie “La Ionică”, în gradinița lu Cozette (dar pe larg despre astea într-un episod viitor) sau cules roadele în urma controalelor făcute pe la Serviciul Logistic din Academie (a se citi șantaj pentru obținerea de foloase materiale necuvenite). Dar nu mica mi-a fost mirarea când am aflat de unde s-a inspirit domnu comisar… Ada C., fosta lui subordonată care ar turna orice despre oricine numai să n-o țină șefu mai mult de 4 ore la serviciu (așa cum s-a înțeles cu TAUBER în subordinea căruia spear să se mute cît de curând), susține într-o discuție cu o buna prietenă de-a mea că metoda cu mărirea bazei de calcul în vederea pensionării nu ar fi patentată la Academie … ci importată de soția domnului chestor MELNIC, acesta fiind cel care a introdus-o între 2016 – 2018 pe când a ocupat funcția de Director al DGMRU, pe de o parte distribuia indicatorii salariali în tot ministerul iar pe de alta .. întocmea dosarele de pensionare ale angajaților MAI. Omul de încredere care colecta taxa de pensionare era comisarul șef de poliție FILIP FLORIN, în prezent șef serviciu în Corpul de Control al Ministrul Afacerilor Interne, recompensă din partea chestorului Melnic.

    În urma scandalului iscat mai multi subordonatii ai soției chestorului Melnic ne-au declarat sub protectia anonimatului că comisarul sef MELNIC EMILIA le-a propus direct și pe față celor care se apropiau de vârsta pensionării să-i propună ,,la 50%” – sporul de lucrări excepționale acordat pe 6 luni, cu condiția ca ei să retragă sumele reprezentând cuantumul sporului la fiecare salariu și să-i înmâneze prin intermediul unei persoane de încredere, NASTASIU ARINA, fosta sa subordonată și protejata sa (care pentru serviciile sale este abonată la spor pentru lucrări de excepție deși e o simplă secretară).
    Cei in cauza erau consolați cu fraza … ,,las ca tu te scoți din orele suplimentare pe care ți le aprobă rectorul/! Las că te pun eu la ore suplimentare!”, las că vorbesc eu cu ANDRUȘ, asta deși Academia de Politie este prin definiție o structura NEOPERATIVA și deci potrivit aprecierilor DIRECȚIE GENERALE DE AUDIT, angajații acesteia nu au dreptul la plata orelor suplimentare. (un simplu audit la Academie poate stabilii situația reală și se pot dispune măsuri de recuperare a prejudiciilor).
    https://www.mai.gov.ro/despre-noi/organizare/aparat-central/directia-audit-public-intern/
    Pe rolul DNA există un dosar penal ce are ca obiect felul in care se acorda sporul de 30 si 50 % … de asta sperăm că cercetările nu se opresc la micul găinar care riscă o pedeapsă privativă de libertate de doar 6 luni sau 5 ani.

    REVENIM CU EPISODUL 4 – Achizitiile prin încredințare directă făcute de Biroul Achiziții și implicarea familiei Spătaru în mușamalizarea achizițiilor publice și recompensarea salariaților fideli !

  3. DOAMNE INCE HAL AM AJUNS CRED CA PANDEMIA ASTA NU VINE NUMAI DE LA CHINEZI CRED CA DUMNEZEU ALUAT MINA DE PE NOI

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger