AcasăPoliticaDacă Ceaușescu ar fi trăit

Dacă Ceaușescu ar fi trăit

Este 26 ianuarie. Ceaușescu ar fi împlinit 103 ani. Stau și mă întreb, dacă ar fi trăit, ce ar fi scris Iulian Bulai, deputatul-cerșetor pe străzile din Oslo?

L-ar fi lăudat Ceaușescu pentru politica dusă în domeniul cultural? I-ar fi acordat Steaua României pentru promovarea idealurilor USR? L-ar fi felicitat, alături de Dan Barna, pentru instaurarea comunismului de tip imperialist? Este clar o nepotrivire, dar în goana după neocomunism merge și ăsta, indiferent cum ar fi. Totul e să fiți voi la putere. Ce ar fi zis Ceaușescu despre USR, că va instaura pacea în lume? Că va conduce România spre noi culmi? S-ar fi băgat peste rând să semneze pentru Autostrada Unirea, înaintea lui Eminescu?

Eu cred că, dacă ar fi trăit și astăzi, Ceaușescu l-ar fi chemat pe Postelnicu la el și i-ar fi spus să-i facă dosar lui Bulai pentru trai parazitar, conform Decretului 153/1970. Ăla care punea la un loc boschetarii cu curvele și le dădea de lucru. Cerșești în străinătate, Bulai? Ia zi, în primul rând pe unde ai trecut frontiera și cu ce organizații străine ești în legătură, l-ar fi întrebat Postelnicu. Dacă Ceaușescu ar fi trăit, îmi permit să-ți spun, domnu’ Bulai, jumătate din oamenii politici printre care te învârți ar fi luat calea pribegiei. Cealaltă jumătate ar fi lucrat pe malurile Canalului București-Marea Neagră, cu ocolire pe la Dorohoi. Nu există, dar trebuie să îl facă cineva. Ăia de stânga pe stânga, ăia de dreapta pe malul drept. Pe Orban, pentru că-i mai bleg când îi ajunge cuțitul la os, l-ar fi lăsat să distribuie castroanele cu ciorbă de vărzică veștedă, să aibă și el, în sfârșit, un loc stabil de muncă. Dacă ar fi trăit, Ceaușescu ar fi făcut din voi oameni adevărați, vă trimitea să faceți armata la vânători de munte, două cicluri speciale, ca să vă iasă pe gură și pe nas că ați fi bărbați. Construiți progresismul, neomarxismul și alte d-alea? Mișto! Dar v-ar fi pus Ceaușescu cazmaua și lopata în mână și n-aveați decât să le construiți unde ați fi vrut. După o săptămână, venea în vizită, făcea gestul âla al lui cu mâna, și a doua zi ați fi luat-o de la capăt, că nu s-ar fi potrivit doctrina cu culoarea asfaltului. Iar după ce s-ar fi nimerit, v-ar fi trimis la reeducare, că aia nu e doctrină pe care s-o așterneți pe drumurile țării. Văd că n-ai scris nimic până la ora asta, Bulai. N-ai curaj, bărbatule de partid?

author avatar
Valentin Boeru
1.974 afisari

12 COMENTARII

    • Aferim , Boerule , magnific , superb , eu sunt Oana Ghita , Dama de Pica , am iesit in batatura la Rabnita sa urmaresc pe cerul instelat evolutia lui Oumuamua , asteroidul cu origine extrasolara confirmata !

  1. Articolul trebuie citit neapărat de domnul Bulai, în speranța c-o sa-l și înțeleagă.
    Magnific!

  2. Bun pamflet , exista Canalul Bucuresti – Marea Neagra cu ocolire pe la Dorohoi , l-a terminat Cuc cand a zburat porcu la Pastele cailor .

  3. Daca traia Ceausescu, ii vedeam pe toti tradatorii atarnad ca-n Padurea spanzuratilor
    Ala nu si-a luat niciodata salariul, a industrializat tara, astia au dezindustrializat tara, au vandut-o la fiare vechi, pe nimic
    Ala tradator, astia de azi eroi
    Am ajuns doar o piata de desfacere si un popor bun de facut experimente pe el, atat
    Rusine Iliescu
    Rusine Constantinescu
    Rusine Basescu
    Rusine Johannis

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger