Numărarea voturilor s-a lăsat cu scandal la sectoarele 1 și 2. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, reclamă că de la o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi, așa că a mers la sediul Biroului Electoral din Sectorul 2.
Şi Rareş Hopincă, câştigător al scrutinului potrivit rezultatelor parţiale, s-a dus la Biroul Electoral de sector pentru a supraveghea ce se întâmplă.
Biroul Electoral din Sectorul 1 a decis, luni seară, suspendarea procesului electoral până marţi dimineaţă şi preluarea materialelor sub pază militarizată.
Diferența dintre candidați, mai mică de un procent
Rareş Hopincă se situează pe primul loc în cursa pentru Primăria Sectorului 2, în urma alegerilor de duminică, actualul primar, Radu Mihaiu, aflându-se la mică distanţă în urma sa, relevă rezultatele parţiale ale scrutinului.
Iar prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a făcut, luni seară, apel la organizatorii alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei să ia o decizie în privinţa oamenilor care lucrează la centralizarea proceselor verbale şi la predarea buletinelor de vot în urma scrutinului electoral, având în vedere că aceşti oameni lucrează de 42 de ore în continuu.
”La Sectorul 1se întâmplă lucruri de o gravitate absolută. Am stat de vorbă cu oameni care nu au dormit de 42 de ore, care nu mai au mâncare, apă, pentru a preda buletinele de vot.
Sacii cu buletine de vot stau pe caldarâm. Am solicitat ca Jandarmeria să păzească fiecare vot, pentru a nu exista niciun fel de acuzaţii, e o organizare cât se poate de proastă, extrem de proastă.
Oamenii când m-au văzut erau cu lacrimi în ochi. Mi-au spus «Domnul Borgan, stăm de 42 de ore, nu merită banii pe care îi primim pentru a rămâne şi a fi umiliţi»”, a declarat Rareş Bogdan, luni seară, la Biroul Electoral Sector 1.
Rareş Bogdan i-a transmis primarului în funcţie al Sectorului 1, Clotilde Armand, să îşi recunoască înfrângerea în aceste alegeri.
Cum va arăta Consiliul General al Municipiului București
Mandatul lui Nicușor Dan a fost unul de miere dat fiind faptul că a avut majoritate în CGMB, o majoritate susținută timp de 3 ani de PNL, USR și PMP. După aceste alegeri, forma consiliului general este schimbată total.
PSD a obținut 27% din voturi la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului București, Alianţa Dreapta Unită – 26,6%, PNL – 12%, conform rezultatelor parțiale după numărarea a 80% din voturile exprimate.
Mai exact Consiliul General al Municipiului București, va arăta în felul următor: PSD va avea 16 consilieri la primăria capitalei, ADU tot 16 consilieri, PNL 8, PUSL 6 consilieri, AUR 5 şi REPER 4 consilieri.