AcasăPoliticaCutremur în politica din România! Se rupe alianţa? Florin Cîțu a trecut...

Cutremur în politica din România! Se rupe alianţa? Florin Cîțu a trecut la amenințări

florin cituCutremur în politica din România! Se rupe alianţa? Florin Cîțu a trecut la amenințări

Sunt neînțelegeri mari între partenerii de coaliție pe tema bugetului de stat pe 2022. Florin Cîțu a spus că alianța PSD-PNL scârțâie și a explicat de ce.

Președintele PNL e dezamăgit de faptul că Executivul nu respectă programul de guvernare. Cîțu e nemulțumit și de faptul ca nu s-a respectat angajamentul din coaliție legat de procentul alocat investițiilor din PIB. Se prevede 6,71% din PIB, deși a fost promis 7% din PIB.

„Bugetul e un compromis, vom vedea dacă PNL merge mai departe. Când am făcut această coaliție, când se negocia, fiecare partid a venit cu câteva idei în care credem. Pentru noi e foarte important să investești. Deși am eliminat taxe, accize, am reușit să ne menținem pentru că am reușit să investim. Acel 7% în investiții era legată de pachetul propus de PSD. Idee de a da și să nu ai duce la dezastru. În coaliție am spus clar că nu vreau să intervin peste premier și peste miniștri. Pe mine mă interesează să se respecte programul de guvernare.”, a declarat Florin Cîțu.

Liberalii cer investiții, PSD, mai multe pachete sociale

Sunt deja semnale că liderul liberalilor amenință cu ruperea coaliției de guvernare, însă amenințările nu au fost luate în serios de ceilalți lideri.

„Deja vedem că se schimbă paradigma. Trecem la un buget care acordă mai mult pachetelor sociale decât investițiile. Nu știu de ce premierul nu respectă programul de guvernare. Aici e dezamăgirea mea. PNL trebuie să facă compromisuri ca bugetul să fie adoptat în Parlament. Premierul trebuia să vină azi să prezintă bugetul celor din PNL, pentru că e premierul nostru.

Nu știu dacă știa de investiții, dacă nu îi ziceam eu. Noi ne-am luptat să nu fie acea taxă de solidaritate. PNL spune că fără investiții punem în pericol creșterea economică. Fără investiții nu ai cum să plătești pensii și salarii. Nu vom accepta introducerea unor noi taxe. E risc ca la rectificarea bugetară să se taie de la investiții. La celelalte rectificări s-a tăiat de la Educație și de la Investiție. Nu voi avea o răfuială cu Nicolae Ciucă. Și-a asumat această răspundere, va veni în fața colegilor și va explica bugetul. S-au găsit toate măsurile pentru ce a vrut PSD, dar nu și pentru ce a vrut PNL”, a zis Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
434 afisari

5 COMENTARII

  1. N-am inteles ce mai cauta derbedeul asta betiv si drogat in conducerea statului.Se pare ca PNL-ul vrea sa moara cu el de gat.Ii priveste dar sa lase poporul roman in pace.

  2. Alegeri anticipate cu poporul roman la conducere……decat cu borfasii astia cu papion mai bine cu taranii nostrii in Parlament….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger