AcasăPoliticaCursa pentru șefia PNL. Cîțu menține misterul în privința planului său: Sunt...

Cursa pentru șefia PNL. Cîțu menține misterul în privința planului său: Sunt multe funcții supreme – VIDEO

Premierul pare decis să prelungească misterul când vine vorba despre posibilitatea de a intra în cursa pentru cea mai înaltă funcție în cadrul PNL-ului, la Congresul care ar urma să aibă loc în toamnă.

Văzut drept principalul potențial adversar al lui Ludovic Orban în lupta pentru fotoliul destinat numărului 1 în cadrul principalei formațiuni din cadrul Coaliției de la guvernare, în așteptarea unui anunț clar despre o posibilă înscriere a sa în cursa pentru șefia PNL, Florin Cîțu a fost întrebat, marți, dacă mai ”are loc de domnul Ludovic Orban, care este și trecut și prezent și viitor”, aluzie la recentele declarații ale acestuia din urmă.

”E loc pentru toată lumea, toți avem loc”, a susținut Florin Cîțu, la Radio Guerilla.

Cîțu: Bineînțeles că voi candida la o funcție în Congres

Premierul liberal a evitat să spună clar pentru ce funcție va candida la Congresul din toamnă. ”Am spus că experiența mea -acumulată ca premier, ministru al finanțelor, parlamentar (…) – poate contribui la dezvoltarea sau (…) ca PNL-ul să rămână un partid important în perioada următoare. Bineînțeles că voi candida la o funcție în Congres, este clar. Sunt multe funcții supreme”, a afirmat Cîțu, zîmbind.

Pe de altă parte, Ludovic Orban și-a anunțat cât se poate de clar intenția de a obține un nou mandat în fruntea PNL-ului. În urmă cu aproape o lună de zile, aflat într-o vizită în Mehedinți, liderul PNL a fost cât se poate de sincer. ”Ca să zic că nu are nicio legătură cu Congresul v-aş minţi”, a răspuns, râzând, Ludovic Orban unei întrebări venite din partea presei în privința vizitei sale în Mehedinți.

Anterior, aflat de această dată în Dolj, actualul lider al PNL-ului declarase următoarele: ”36 organizaţii au votat în biroul judeţean susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun lucrul ăsta, nu am forţat. E o chestiune normală, firească, e firesc să ai alegeri în partid, democraţie înseamnă şi democraţie în interiorul partidului (…) şi în mod clar o să facem congres anul ăsta”.

51 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger