AcasăPoliticaCursa pentru Primăria Capitalei. Burduja iese la atac: „Îi bat măr şi...

Cursa pentru Primăria Capitalei. Burduja iese la atac: „Îi bat măr şi pe Firea, şi pe Nicuşor Dan!”

sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja

Liderul PNL București, Sebastian Burduja, s-a arătat convins, vorbind despre o candidatură a sa la Primăria Capitalei, că îi „bate măr” și pe Gabriela Firea – potențial candidat al PSD la alegerile locale, cât și pe Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștilor, care iși dorește un nou mandat. Liberalul consideră că „bucureştenii vor altceva”. Și spune că „Bucureştiul bălteşte, stă pe loc”.

„Cred că Bucureştiul nu mai are timp de pierdut (..) sunt probleme urgente, sunt milioane de bucureşteni care aşteaptă altceva, sunt sute de mii de bucureşteni care stau în frig şi nu au apă caldă. (..) Sunt hotărât să muncesc până pic jos, ca să las ceva în urma mea”, a spus Sebastian Burduja, în emisiunea Insider Electoral de la Prima News, citat de news.ro.

Burduja: „Bucureştiul bălteşte, stă pe loc”

Liderul PNL Bucureşti a arătat că sondajul comandat de filială arată că două treimi dintre bucureşteni nu o vor pe Firea primar şi două treimi nu îl vor pe Nicuşor Dan primar.

„Deci asta înseamnă să îi asculţi pe oameni şi să le oferi o alternativă. Eu nu aş putea să mă uit în oglindă şi să ştiu că nu candidez, pentru că asta ar însemna că mă resemnze să aleg din nou răul cel mai mic, şi ăsta a fost blestemul şi al României şi la Bucureştiului de prea mulţi ani.

Ne rezumăm la reţeta cumetriilor, 2016-2020 sau la reţeta blocajelor şi a lipsei de reacţie, de implicare. Nu le rezum eu aşa, se vede cu ochiul liber în Bnuicureşti, nu trebuie să fii specialist să vezi. Bucureştiul bălteşte, stă pe loc. Stăm în trafic, stăm pe loc”, a spus Burduja.

„Este o mare dezamăgire”

Sebastian Burduja a afirmat că liberalii i-au dat lui Nicuşor Dan toate şansele să reuşească. Și spune că i se pare că actualul primar a uitat de ce a fost ales de oameni în această funcție. „Din păcate este o mare dezamăgire şi o mare dezamăgire în primul rând pentru noi. Eu m-am mai fript încă odată cu Clotilde, aceeaşi poveste, am mers în campanie şi cu Clotilde şi cu Nicuşor.

Sunt pur să simplu furios că un om care pretindea că vine dintr-o nouă generaţie, care trebuia să vină cu un suflu nou, cu o implicare, o dezvoltare a oraşului, pur şi simplu a ales să se închidă în birou, să nu răspundă la telefon. Nu îl înţeleg, cred că a uitat de ce a fost ales de oameni”, a declarat liderul PNL Bucureşti.

Totodată, referindu-se la Nicușor Dan, Burduja a spus că „este un om decent şi un activist civic foarte bun. „Bucureştiul a pierdut un activist foarte bun şi a câştigat un primar foarte slab”, a completat liderul PNL București.

Burduja: „Sunt convins că îi bat măr pe amândoi, şi pe Firea şi pe Nicuşor Dan, pentru că bucureştenii vor altceva”

Întrebat dacă ar putea fi în situaţia lui Cătălin Predoiu, din 2016, când Gabriela Firea a câştigat mandatul de primar, Burduja a spus: „Nu, şi sunt convins că îi bat măr pe amândoi, şi pe Firea şi pe Nicuşor Dan, pentru că bucureştenii vor altceva, au văzut ce a făcut şi Firea şi ce a putut şi Nicuşor, de fapt ce nu au putut”.

Burduja susține că nu există un bucureştean care să fi venit să îi spună că Bucureştiul arată bine, că s-a schimbat în bine. „Toată lumea recunoaşte că suntem într-un eşec”, a adăugat acesta.

Referitor la criticile că ar putea să o ajute pe Gabriela Firea să ajungă primar, Burduja a spus că aceasta este „logic lui Nicuşor” şi este o logică ieftină.

„Se vinde ieftin, pentru că alegerea asta nu ar trebui să fie despre care e candidatul care o bate pe Firea ci care este candidatul care are soluţii pentru Bucureşti”, a mai declarat Sebastian Burduja, precizând că este o logică „abundentă în aroganţă, într-o autosuficienţă pe care Nicuşor Dan o manifestă”.

„I-am spus lui Nicuşor: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi pe mine!”, a mai afirmat Burduja, adăugând că i-a propus primarului Capitalei alegeri primare.

author avatar
Andrei Coman