AcasăPoliticaCum vrea PSD să stea chiar în coasta PNL-ului, la guvernare. Ce...

Cum vrea PSD să stea chiar în coasta PNL-ului, la guvernare. Ce „bodyguard” au ales pentru Nicolae Ciucă

Guvernul PSD-PNLCum vrea PSD să stea chiar în coasta PNL-ului, la guvernare. Ce "bodyguard" au ales pentru Nicolae Ciucă

În urma negocierilor pentru formarea noului guvern de coaliție PSD-PNL-UDMR, social-democrații au avut o ședință de lucru, fiind vehiculate primele nume de potențiali miniștri.

Mai precis, social-democrații mizează să preia Ministerul Sănătății, iar ca primă variantă a fost propus deputatul Alexandru Rafila.

Ciucă premier, Grindeanu vicepremier?

În scenariul în care PSD ar face un compromis şi le-ar permite liberalilor să-şi pună primii un premier, ei ar insista pentru Sorin Grindeanu la funcţia de vicepremier.

În privința programului de guvernare, PNL s-a impus în fața PSD și a rămas propunerea liberalilor: 7% pentru investiții și fără taxe noi. Liberalii și social-democrații se bat pentru ministerele de forță și ministerele care împart banii. Ministerul cheie al momentului este Justiția.

Pentru că toate proiectele primesc avizul de acolo, iar cel care conduce justiția conduce practic Guvernul. Nu s-au înțeles nici pe temele economice: pe creșterile de pensii, salarii și alocații.

Cum îşi împart ministerele

Pentru ministerul Apărării a fost propus senatorul Vasile Dîncu, în timp ce deputatul Sorin Grindeanu este vizat pentru Ministerul Transporturilor. A fost avansat, de asemenea, și numele lui Adrian Chesnoiu pentru Ministerul Agriculturii.

Pentru funcția de ministru al Finanțelor au fost vehiculate două nume: Adrian Câciu și Leonardo Badea. Pentru Ministerul Muncii a fost propusă Gabriela Firea.

author avatar
Andrei Ștefan
668 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Bă minoritate agresivă care te-ai făcut politician de sub 30% reprezentativitate ca susținere a interesului pentru decizii politice, !’ ?

  2. Securistii intre ei. Te miri de ce nu se inteleg. Sau „neintelegerile” sunt doar pentru fraieri?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger