AcasăPoliticaCum vrea PSD să dea jos Guvernul Orban. „Cartea neagră a guvernării...

Cum vrea PSD să dea jos Guvernul Orban. „Cartea neagră a guvernării liberale”. Robert Cazanciuc pune cuțitele pe masă

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a reusit sa-si puna tot PNL-ul in cap

Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului, a prezentat, într-o conferință de presă, care a avut loc duminică la sediul central al PSD, cartea neagră a guvernării liberale.

Potrivit social-democratului, acest document va sta la baza moțiunii de cenzură ce va fi depusă în Parlament împotriva Guvernului Orban.

„Prezentam cartea neagră a guvernării liberale”

„Guvernul PNL a scăpat total situaţia de sub control. Datele ultimelor săptămâni arată că au eşuat în gestionarea pandemiei. Numărul cazurilor confirmate a crescut într-un ritm alarmant. Au eşuat în relansarea economiei – planul de relansare economică a rămas tot la stadiul de proiect, nimic concret. Au eşuat în îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de români. Dublarea alocaţiilor – nu, probabil în scurt timp nici mărirea pensiilor. Sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri şi de câştig rapid pentru clientela de partid. Cu o ipocrizie, un cinism fără margini, stimabililor liberali, aţi transformat ameninţarea COVID care zguduie o lume întreagă în oportunităţi de afaceri pentru băieţii deştepţi ai PNL, fără jenă, fără emoţie. Avem o ţară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate şi mai ales cu zero rezultate. E clar că România nu mai poate continua aşa. PSD nu va permite ca România să se prăbuşească sub povara incompetenţei şi a cleptocraţiei liberale. Am anunţat deja intenţia PSD de a depune moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas şi prezentăm cartea neagră a guvernării liberale – suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece”, a spus Cazanciuc.

De asemenea, documentul prezentat de Robert Cazanciuc cuprinde cronologic momentele-cheie în combaterea epidemiei „ratate” de Guvernul Orban.

„Oricât ar încerca liberalii să arunce vina pe alţii – pe noi, pe CCR, pe marţieni, pe oricine altcineva – realitatea este una simplă şi extrem de clară: Guvernul girat de preşedintele României a minimizat pericolul pentru că doreau cu orice preţ alegeri anticipate”, a susţinut social-democratul.
Una dintre marile greșeli ale liberalilor este și scandalul de corupţie de la Unifarm.

„Vidul legislativ succesiv atât între starea de urgenţă şi starea de alertă, cât şi lipsa normelor de protecţie medicală şi de impunere a carantinei. Gafele de comunicare în mod repetat privind numărul de îmbolnăviri”, se arată în document.

„Cronologie a iresponsabilităţii PNL”
De asemenea, PSD a realizat şi o „cronologie a iresponsabilităţii PNL”, pentru perioada 23 februarie – 16 iulie.

„Guvernul PNL a reuşit o gestiune economică deficitară. Nu a existat un plan economic de gestiune a crizei şi nu există un program real de redresare economică. Ministerul Economiei nu există, ministrul Popescu este marele absent pentru că el ar fi trebuit să gestioneze acest sector. IMM-urile, antreprenorii au fost abandonaţi. Banii s-au dus la clientela politică şi câteva companii, banii europeni nu au fost cheltuiţi şi România a ratat oportunităţi clare”, a afirmat, în conferinţa de presă, şi senatorul PSD Radu Oprea.

author avatar
Eli Dan Davidescu
213 afisari

2 COMENTARII

  1. Kmkz.ro , 11 iulie 2020 : ” 698 de cazuri noi . Multa sanatate la domnii ciocli de la PSD si CCR ”.

  2. @ Trecând peste ceea ce a făcut necesară ordonanța 55 a lui Ponta referitoare la „traseismul politic” și mai vechile reglementări ale PCR și ale securității referitoare la nepotismul din administrația publică, „politicienii” se pregătesc de alegeri modificându-și „orientările politice” pentru a se „permanentiza” în funcții precum COVID-ul, ?

    ,,Pluralismul şi partidele politice ARTICOLUL 8
    (1) Pluralismul în societatea românească este o condiţie şi o garanţie a democraţiei constituţionale.
    (2) Partidele politice se constituie şi îşi desfăşoară activitatea în condiţiile legii. Ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor, respectând suveranitatea naţională, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei. ”

    Deci, ,,ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger